Menu
Неделя, 21 Февруари 2016 17:35

Златен, два сребърни и един бронзов медал за България в Москва

Написана от
Прочетена 2140 пъти
Златен, два сребърни и един бронзов медал за България в Москва снимка: БФХГ
Чудесно начало на олимпийската година за българския национален отбор по художетсвена гимнастика.
Вчера българският ансамбъл спечели за втора поредна година титла в многобоя на първия за годината турнир от веригата Гран При по художествена гимнастика в руската столица Москва. Възпитаничките на Ина Ананиева, в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова, изпълниха без грешки композицията си с два обръча и три чифта бухалки и получиха оценка от 17.750 точки. Българските гимнастички бяха оценени със 17.700 точки за съчетанието си с пет ленти и събраха сбор от 35.450 точки. Така за втора поредна година България започва отлично новия сезон по художествена гимнастика. На второ място останаха домакините от Русия с 34.950 точки.
Днес момичетата завоюваха два сребърни медала на финалите на отделните уреди . В съчетанието с пет ленти бъзпитаничките на Ина Ананиева получиха 17.500 точки и се наредиха втори след отбора на Русия , които спечелиха със сбор от 18.050 точки. Трети се нареди отборът на Израел със 17.400 точки.
Във финалът с два обръча и три чифта бухалки нашите момичета играха по шампионски и бяха оценени със 17.900 точки , което ги нареди на второ място . Финалът спечелиха домакините от Русия , а третото място поделиха ансамблите на Израел и Япония.
В индивидуалната надпревара Невяна Владинова се класира на 13-то място като се квалифицира за участие във финалите с обръч. На финала Невяна получи оценка от 17.416 точки и подели седмото място с Ашрам Линой от Израел.
Победителка на обръч е Александра Солдатова (Русия) с 18.500 точки.
На топка първото място разделиха Солдатова и Маргарита Мамун, които получиха равна оценка от 18.883 точки.
На бухалки златния медал спечели Маргарита Мамун (Русия) с оценка от 18.950 точки , а на лента Алина Аверина също от Русия с оценка от 18.500 точки.
България спечели бронзов медал в международния турнир за девойки, след като Йоана Николова стана трета на въже с 15.916 точки. На обръч Галатея Герова е шеста на финала с 13.350 точки, а на топка Йоана Николова се нареди пета с 16.083 точки.
В съпътстващия турнир за жени Ерика Зафирова се класира на 10-о място в многобоя, но преди нея има пет рускини.
Тя събра сбор от 65.666 точки.
Зафирова получи оценки от 16.350 точки на обръч, 16.483 точки на топка, 16.600 точки на бухалки и 16.233 точки на лента.
В съпътстващия турнир "Алина къп" при жените няма финали на отделните уреди.
Специално за официалния сайт на БФХГ страши -треньорът на шампионките в многобоя Ина Ананиева сподели , че е доволна от представянето на момичетата , но че на отборът предстои още много работа при изчистването на детайлите в съчетанията.
Българската делегация се прибира утре (22.02) в 12.30 на обяд, съобщиха от Българската федерация по художествена гимнастика.
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!