Златина Узунова отбеляза с концерт 60 житейски години и 45 години на сцена

Златина Узунова отбеляза с концерт 60 житейски години и 45 години на сцена
Родопската певица Златина Узунова отбеляза 60 житейски лета и 45 години на сцена с голям концерт – спектакъл в Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“ в Смолян. Празничният концерт започна с гайдарски състав „101 каба гайди“ и продължи с песни на юбилярката. Тя излезе на сцената с песента „Темней горо“, песен, която си пеел нейния баща Росен, с текст сътворен от него. В концерта взеха участие всички пет състава, които Златина Узунова ръководи: детска формация „Орфееви звуци“;  октет „Никола Кенов“;  женски хор „Атанас Капитанов“;  формация „Надежда Хвойнева“ ; смесена формация „Бойка Присадова“. 
„Показах на публиката, че и след мен ще я има родопската песен, че имам наследници на песента в лицето на моите деца от детската формация“, разказва развълнувана след концерта Златина Узунова. 
В концерта участие взеха още „Големите български гласове“ с диригент Илия Михайлов от които част е и родопската певица Златина Узунова. Тяхното представяне започна с изпълнението на две ортодоксални песни в памет на Венера Аръчкова, председател на Общински съвет Смолян, която почина на 18 май, и е очаквала с голямо желание да види на смолянска сцена „Големите български гласове“. 
Концертът продължи с изпълнения на фолклорен ансамбъл „Родопа“. Публиката в залата се наслади на красивия концерт, който им поднесоха Златина Узунова и приятели. Накрая родопската певци получи кристално огърлие от клуба на дейците на културата връчен от Адриан Петров, главен художествен ръководител на ФА „Родопа“. Председателят на НЧ „Христо Ботев“ гр. Смолян Иван Иванов връчи на певицата плакет за почетен член на читалището. Поздравителни адреси и цветя за юбилея си Златина Узунова получи от Валя Балканска и Петър Янева, кмета на Смолян Николай Мелемов, областния управите на Смолян Емил Хумчев и от други институции. 
Източник: БНР
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре