Златко Карамучев /РИК – Смолян/: „50 % от членовете на РИК са ваксинирани“

Златко Карамучев

50 % от членовете на РИК в Смолян са се ваксинирали с първа доза. На 12 март предстои да им бъде поставена и втора доза. Това съобщи председателят на Комисията Златко Карамучев. По думите му РИК работи в тясно сътрудничество с РЗИ и Областна администрация в Смолян. Започнала е и ваксинация на членовете на СИК в различните населени места. „При провеждането на консултациите те подаваха информация и за броя на желаещите да се ваксинират. Не могат да бъдат обхванати на 100 %, разбира се, защото това е пожелание, но който иска, ще бъде ваксиниран“, заяви Карамучев.

Председателят на РИК обясни, че до момента не се е случвало избори да се провеждат по време на извънредна епидемична обстановка. „Важно е да се спазват всички противоепидемични мерки. Ще бъдат предоставени всички предпазни средства – дезинфектанти, маски, ръкавици. Помещенията да се проветряват на определен период от време, ще се следи за спазване на дистанция. Там, където ще се гласува машинно, след всеки гласоподавател машината ще се дезинфекцира. За да се избегне пипане на завеси, бе решено кабинките да бъдат обърнати към стена.

Относно химикалите все още не е решено дали ще се предоставят на всеки поотделно или ще се дават ръкавици. Максимално ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки, така че да се запази здравето и на членовете на избирателните комисии и на гласоподавателите. Ако някой от членовете на СИК прояви симптом на Ковид - 19, той веднага ще бъда отстранен в отделно помещение до идване на бърза помощ или ще се прибере в къщи, като е желателно да ползва собствен транспорт“, каза още Карамучев. Той беше категоричен, че всички мерки ще бъдат спазени и гласоподавателите нямат основание за притеснение. Председателят на РИК в Смолян призова хората да проявят своята гражданска отговорност и да гласуват на 4 април.

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре