Menu
Понеделник, 04 Септември 2017 17:40

„Злато” и „сребро” завоюваха мадански самодейци в Неделино

Написана от
Прочетена 1618 пъти
Детската фолклорна група Детската фолклорна група снимка: община Мадан

Сребърен медал завоюва Детската фолклорна група при НЧ ”Иван Вазов – 1999”- Мадан.  в ХVІ Национален фолклорен фестивал с международно участие. Надпреврата се проведе през миналия уикенд в Неделино. Малките славейчета изпълниха блестящо песните „Префоркало е пиленце” и „Радка е сено сушила”.Под ръководството на музикалния педагог Бистра Панджилова те за пореден път показаха талант, вдъхновение и певческо умение.

„Златото” пък завоюва 18-годишният гайдар Никола Андонов, който мери сили в индивидуалната надпревара. Негов учител е гайдарят Тодор Кайков. Самодейците от миньорския град се представиха достойно сред 3000 участници в  престижното състезание. Неделинският двуглас е включен в представителния списък на ЮНЕСКО като нематериално богатство, а от началото на новата академична година ще се изучава като предмет в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство / АМТИИ/ в  Пловдив, съобщи кметът на града Боян Кехайов.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!