Menu
Четвъртък, 09 Май 2019 18:34

Златоград отбеляза Деня на победата и Деня на Европа

Публикувана от Прочетена 798 пъти
На 9 май 2019 г., с тържествено поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на загиналите във войните, се отбеляза 74-та годишнина от Втората световна война и Деня на Европа в Златоград.
Днес, отново отдадохме почит и преклонение пред милионите, дали живота си за свободна и единна Европа. Герои, пролели кръвта си и жертвали живота си, сражавайки се по бойните полета с името на България и в името на идните поколения.
Пред тях, златоградчани сведохме глави!
Приветствие към присъстващите отправи г-жа Емилия Кръстева – Председател на Общински съвет Златоград, която сподели, че трябва да учим и помним уроците на историята, да бъдем благодарни и признателни към паметта на хората, които са ни извоювали днешната свобода!
В знак на почит, венци и цветя, пред паметната плоча на загиналите във войните, бяха поднесени от Община Златоград, ОУ „Васил Левски” гр. Златоград, СУ „Антим I” гр. Златоград, ДГ „Радост” гр. Златоград и ДГ „Снежанка” гр. Златоград.
Ученици от ОУ „Васил Левски” гр. Златоград поздравиха всички присъстващи с кратък рецитал.
 
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!