Златоград отново е домакин на Лятна академия за изкуство „Огънят на Орфей“

Златоград отново е домакин на Лятна академия за изкуство „Огънят на Орфей“

Златоград отново е домакин на Лятна академия за изкуство „Огънят на Орфей“, заяви за БТА кметът на града Мирослав Янчев. В програмата са включени майсторски класове по класическа и фолклорна музика,  живопис, приложно изкуство, литература с преподаватели видни български и чуждестранни творци.  Академията се превръща в значимо събитие и празник за Златоград, представяйки пред града концерти и изложби на участници в майсторските класове, посочи кметът Мирослав Янчев.

„Огънят на Орфей“ продължава от 4 до 14 август.

Калуди Калудов е преподавател на майсторския клас по оперно пеене. Младите таланти от оперното пеене ще представят концерт на 13 август. Възпитаниците на майсторския клас по класическа китара с ментор Ерик Франсери (Франция) ще се представят пред публиката на 8 август.  На открита сцена в Етнографския комплекс на 9 август ще се изявят участниците в класа по народно пеене, гъдулка, кавал и гайда. На 10 август е предвиден концертът „Поздрав към Златоград“  с участието на млади таланти и преподаватели от академията.  Музикантите от класа по цигулка  с ръководител Мичо Димитров ще свирят пред златоградска публика на 11 август.  Евгения Тагарева е преподавател на творческия литературен клас на „Огънят на Орфей“. 

Това е 17-ото издание на лятната академия, а Златоград е домакин на последните четири. 

"Огънят на Орфей“ събира известни български музиканти и млади таланти от цялата страна,  уточняват домакините от родопския град. 
 
Източник: БТА
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре