Зрее гражданско неподчинение заради разкопани улици по водния цикъл в Смолян

Зрее гражданско неподчинение заради разкопани улици по водния цикъл в Смолян

Пореден протест назрява от страна на гражданите на Смолян, заради разкопани и не възстановени улици по т.нар. воден цикъл в родопския град, информира Боян Симеонов от Асоциацията по ВиК на Областна администрация.

 „Дейностите по строително-монтажните работи на обект „Интегриран воден проект на агломерация Смолян“, темпът на възстановяване на пътните настилки е не задоволителен. Отчетено беше, че има 14 улици с не възстановени настилки, като някои от тях са в това състояние от месец февруари 2021 година. Във ВиК и при нас в асоциацията постоянно постъпват жалби от страна на гражданите. Вероятно предстои и гражданско неподчинение“.

Това стана ясно от провелата се среща с изпълнителите на водния проект в Смолян, инициирана от Областна администрация.

Според фирмите, които се занимават с подмяната на водопроводните и канализационните тръби в областния град, най-късно до 10 май ще започне възстановяването на улиците и то ще се извърши в кратки срокове. Подобни обещания имаше и през есента на миналата година, когато дори бе изготвен и график, но това на този етап не се случи.

По много от разкопаните улици са възникнали и различни казуси. Някои са били предвидени за частично асфалтиране, но в процеса на работа се оказва, че щетите са доста повече и е необходимо цялостно полагане на нова настилка.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре