Асен Черешаров от "Републиканци за България": "Моята лична кауза е продължаването на проекта за “топла вода на Златоград”

Асен Черешаров - Републиканци за България
В разгара на предизборната кампания все по-малко се говори за регионална политика. Представят се едни “приоритети” за Смолянския район и от тях личи абсолютна подмяна и липса на управленски виждания за трайното и дългосрочно развитие на района!
 
Госпожи и господа, предложеното е точки от дневния ред на текущите задачи, а не приоритети!

През отминаващия мандат приоритет беше построяването на ГКПП Рудозем-Ксанти, а в бъдеще - неговото отваряне! Шегувате ли се!?

Моята лична кауза е продължаването на проекта за т.нар. “топла вода на Златоград”.

Прекъснатата държавна подкрепа и липсата на такава днес, блокира един стратегически проект още от 60-те години на миналия век.

Реализирането и експлоатирането на проекта не е по силата и възможностите само на Златоград. Да не забравяме, че когато има, ще има за всички ни- не само за Златоград!

Необходимите средства са прогнозно между 15 и 18 млн лева, т.е толкова, колкото беше необходимо само за завършване на част от трасето за ГКПП Рудозем-Ксанти. Радвам се, че поне там се случват нещата.

Златоградският проект ще ангажира стотици лица от услугите, здравни работници, обслужващ персонал, по-нататък, ще привлече огромен туристически поток, който през 60км разстояние може да бъде на плаж, в планината или в минералните басейни!

Преди тях обаче ще бъдат проектантите, строителите и надзорите.

Ако реално искаме да възродим района, то са ни необходими точно такива проекти, а не само паркове, градинки и т.нар. “меки мерки”!

На кого ще оставим асфалта и бетона, ако не задържим хората!?

Нека базовите неща не се пробутват като приоритети, защото те са бонбони, с които ни залъгват, за да забравим!
 
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
Платен материал
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре