Menu
Понеделник, 21 Януари 2019 16:30

Бабин ден в читалище "Орфееви гори"

Публикувана от Прочетена 888 пъти
Бабин ден в читалище "Орфееви гори" снимки: Смолян днес!

Осем акушерки бяха поздравени с празника

За поредна година  Народно читалище “Орфееви гори-1870” –кв.Райково отбеляза „Бабин ден”. Танцовата зала на читалище „Орфееви гори” стана импровизиран мегдан, на който се събра, както е било едно време, ”цялото село” – тоест „бабите” акушерки, самодейци и приятели, за да възпроизведе традицията за благодарност към тези, които участват в раждането и първи посрещат новия живот.  Домакин на проявата бе клуб „Хоро“, с ръководител Русанка Бодурова.  

545612546.jpg

Седем акушерки и една медицинска сестра бяха почетени от домакините и поздравени с празника. Това са Мария Бакалова, Магдалина Кърнева, Атанаска Караиванова, Йорданка Драгнева, Светла Инджова, Мария Манолова, Тони Коджабашева и Сийка Немова. Йорданка Драгнева извърши ритуалът "Къпане на бебе", а след това напръска всички с вода за здраве и благоденствие, както повелява традициата. Поздрав към професионализмът на акушерките отправиха  Божидара и Ангел - танцова двойка по спортни танци, детски, средношколски и концертен танцов състав към клуб “Хоро”, Женска битова група, гайдари от оркестър "100 каба гайди" - Тодор Тодоров, Аглика Каменова и Стефан Николов.

555558949648.jpg

„Да е честит празника на всички, които с благородната си професията даряват живот и щастие на всички семейства!, пожела  секретарят на читалище „Орфееви гори” в Райково Цеци Илиева. 

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!