Menu
Сряда, 13 Март 2019 19:42

България за първи път е домакин на Интерски Конгрес

Публикувана от Прочетена 1481 пъти
Предстоящото домакинство на 21-ия Интерски Конгрес, който ще се състои от 17 до 23 март в Пампорово е важно и значимо събитие за България, заявиха от ръководството на "Пампорово" АД. За първи път България е домакин на конгрес на международната организация на ски учителите INTERSKI. Над 1100 делегати от 33 държави пристигат в Пампорово за Конгреса.
 
Нощни шоу спектакли на пистата "Стената", близо 120 работилници, 70 лекции и технически демонстрации са включени в конгресната програма. В дните на Интерски Конгреса ски учители от цял свят ще обучават благотворително 120 деца от Смолян и Чепеларе. Изцяло нов конгресен блок с 5 зали е изграден от "Пампорово" АД за провеждането на конгреса.
 
За демонстрационната програма в ски зоната са обособени 6 специализирани зони. Вече е готова зоната за ски и сноуборд свободен стил. Изградена е и специализирана зона за ски бягане северни дисциплини. Писта "Стената" е оборудвана с ново осветление, необходимо за предвидените 3 зрелищни нощни шоу спектакъла.
 
Над 150 доброволци - български ски учители и експерти по снежни спортове, ще работят на пистите по време на домакинството. 
Пампорово се нарежда сред най-големите ски курорти в Европа, които са били домакини досега на конгреси на Интерски, коментират от "Пампорово" АД.
 
Ицточник: БТА
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!