Menu
Сряда, 30 Януари 2019 12:44

Д Е К Л А Р А Ц И Я ОТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ на БСП И ГРУПАТА СЪВЕТНИЦИ ПРИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – СМОЛЯН

Публикувана от Прочетена 2160 пъти

Изразяваме тревогата си от състоянието на ОБЩИНАТА след последните снеговалежи. Вече цяла седмица бедства голяма част от населението, а за някои населени места  нещата придобиват  драматични измерения. За пореден път село Мугла е оставено на произвола на съдбата.

         Държавното и общинско ръководство е безучастен свидетел на стихията, като с имитирана активност  се опитват да  създават впечатление, че се търси решение, без от това да има видими резултати. Очевидно е, че липсва координация между институциите, липсва превантивна дейност, липсва техника и съответната организация. Хаотичните действия, в много случаи, повече вредят от колкото решават възникналите остри проблеми.

         Очевидно е, също така, че фирмите по зимното поддържане не изпълняват своите задължения, а държавните органи, които следва да ги контролират бездействат, с което на практика ги стимулират        Настояваме държавната и общинска  изпълнителна власт да използва всички възможни ресурси за осигуряване в най-кратки срокове достъп до всички населени места в общината и оказване на необходимото  медицинско и друго  животоспасяващо обслужване на населението.

         Настояваме,  също така, незабавно да се направят обществено достояние договорите за зимно поддържане и условията при които са сключени, като се конкретизират виновните лица и се наложат съответните санкции. Настояваме за свикване на извънредна сесия на Общинския съвет за анализиране на  причините довели  до критичната ситуация.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!