Menu
Петък, 06 Юли 2018 12:17

Д-р Даниела Дариткова беше на тридневно посещение в Узбекистан

Публикувана от Прочетена 1853 пъти
Д-р Даниела Дариткова беше на тридневно посещение в Узбекистан снимка: ГЕРБ Смолян

Народният представител от ГЕРБ и председател на Комисията по здравеопазване д-р Даниела Дариткова беше на тридневно посещение в Република Узбекистан. Това е първото посещение на българска парламентарна делегация в азиатската държава. От Народното събрание бяха включени и други депутати от групата за приятелство с Узбекистан.

Делегацията проведе среща със зам.-председателя на парламента и народни представители от различни комисии, като заедно разгледаха механизмите, по които функционират законодателните институции на двете държави. Българските депутати проведоха срещи в Министерството на икономиката и Комитета по туризъм.
Срещнаха се също с представители на бизнеса и кметовете на най-големите градове Самарканд и Бухара.

„Узбекистан няма собствен здравноосигурителен фонд и искат да изградят здравно осигуряване или застраховане като смятат, че българското е подходящо за тях и пожелаха да им изпратя преведени устройствените закони за сектор здравеопазване“, заяви д-р Дариткова.

По думите й Узбекистан цели задълбочаване на отношенията между нашите две страни, като те проявяват голям интерес към българския туризъм и искат да се организира среща с представители на този бранш.

Българските депутати от групата за приятелство с Узбекистан ще напишат писмо до Министерството на туризма, за да може в кратки срокове да се организира подходящ туристически форум. В тази връзка депутатът информира, че до края на годината в София ще заседава междуправителствена комисия, на която ще бъде обсъдена и тази тема.

Д-р Дариткова отбеляза, че там е развита добивната промишленост, като са едни от най-големите производители на висококачествен памук и кожи в света. В тази насока ще се търсят възможности за съвместни бизнес инвестиции в предприятия за преработка на кожи, памук и цветни метали.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!