Събота, 04 Април 2015 11:38

Да помогнем на Антонио!

Да помогнем на Антонио!
Да помогнем на Антонио! снимка: Бизнес клуб
Зов за помощ!
Нека дарим за лечението
на едно българско дете!

Антонио Антонов е на 15 години и има поставена диагноза детска церебрална парализа от съвсем мъничък.  Случаят му е одобрен от Научноизследователския институт по детска онкология и хематология в Москва за присаждане на стволови клетки. Сумата, която е необходима, обаче е непосилна за семейството му, което прави всичко възможно да помогне на детето си.

За присаждане на стволови клетки на страдащото от церебрална парализа момче са необходими 105 хиляди евро.   От Фонда за лечение на деца в чужбина са отхвърлили искането на родителите на Антонио за финансиране на процедурата в Москва. Мотив за отказа е, че този вид лечение се счита все още за експериментално. Краен срок за събиране на парите няма, но колкото по-рано се направи процедурата, толкова по-добре.

Вече и във Фейсбук е създадена страница „Благотворителна кампания за Антонио“, където са публикувани данни за момчето, диагнозата му и предложението за лечение със стволови клетки.

Благотворителната кампания за набиране средства, за лечението на 15-годишния ученик от Професионалната гимназия по транспорт в Плевен Антонио Николаев Антонов, продължава. В нея вече се включи община Плевен, която организира концерт с участието на Любо Киров, Петя Буюклиева, Тоника Домини, Били Хлапето, Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“, възпитаници на НУИ „П. Пипков”, балет „Венда”, ученици на Анелия Дечева. От тази и други инициативи в помощ на Тони са събрани 45 000 лв. Основната част от необходимите пари все още не е събрана. Благодарим за помощта на BMW-Българрия Клуб и Математическа гимназия гр. Плевен.

БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА КАМПАНИЯ ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА Е ПОД ПАТРОНАЖА НА ОБЩИНА ПЛЕВЕН,
ОТДЕЛ КУЛТУРА - тел: 064 881 290

Всички съпричастни към лечението на 15-годишния Антонио могат да преведат средства по сметка:

Антонио Антонов
Уникредит Булбанк гр. Плевен
BIC UNCRBGSF
BG22 UNCR 7527 1045 7125 18.

За контакт: Николай Антонов - баща на Антонио, тел.: 0888 044 971
обл. Плевен, община Долна Митрополия, с. Горна Митрополия, ул. Ал. Стамболийски №33
 
Нека бъдем хора! Нека помогнем на едно дете и на неговото семейство!

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!