Menu
Петък, 30 Ноември 2018 11:10

Дариха над 800 книги на библиотеката при НЧ”Балкански просветител-1871”

Публикувана от Прочетена 1791 пъти
НЧ”Балкански просветител-1871” НЧ”Балкански просветител-1871”

В навечерието на Рождество Христово библиотеката при НЧ”Балкански просветител-1871” в смолянския квартал Райково получи дарение от над 800 книги.

Новината съобщи библиотекарката Любомира Чаталбашева, която поясни, че творбите са с висока художествена стойност. Дарители са близките на местните жители Васил Ханъмов и архитект Милко Стратев.

Когато разглеждах дарението, изпитах истинско вълнение от факта, че нашите съграждани са имали безспорен художествен вкус – те са купували и четели предимно класически творби.

Тук открих пълните съчинения на Балзак, Стендал, Флобер, Стайнбек, Макс Фриш, Джек Лондон, българска класика и др. Изнесени от личните библиотеки, тези книги намират подслон в Райковската книгохранилница.

Дарителите вярват, че ще са на сигурно място и че любознателни читатели ще ги четат. Преценявайки ценността на дарението, библиотекарката Чаталбашева  ги завежда и описва стриктно, за да останат за идващите поколения.

Сийка КЕТЕВА

 

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!