Дора Янкова посети Мадан и Златоград, връчи нови пет партийни книжки БСП в Старцево

Областният председател на БСП- Смолян Дора Янков, заедно с Рабие Кьосева – член на областния съвет на партията и Георги Кисьов – лидер на МО на БСП в областта посетиха общините Мадан и Златоград, за да се запознаят с проблемите на населените места и с провеждащата се отчетно изборна кампания на Левицата. В Мадан Янкова проведе среща с общинският лидер на БСП Васко Киолевчиев, Мария Близнакова, общински съветници и председатели на основни партийни организации.
На срещата бе изразена тревога от проблемите на миньорите в Мадан и липсата на безизходица. Янкова и членовете на Левицата са готови да организират дискусия на тема “Перспективите на рудодобива”, в която да участват икономически експерти, министри и депутати. Според Янкова е много важно да се даде отговор на въпроса какво ще е бъдещето на рудодобива като основен поминък, тъй като до момента никoй не дава ясна гаранция за бъдещето на “Горубсо”. “Мнoгo е важно да си дадем сметка какво ще стане след кризата сега”, заяви Янкова и призова общинските съветници на БСП да предизвикат дискусия и в Общинския съвет. Областният лидер на БСП изказа тревога и от безработицата в миньорската община, която е над 22%. Тя призова членовете на партията да бъдат активни и заедно с младежите в града и селата да създадат мрежа от неправителствени организации, които да разработват и печелят проекти в областта на земеделието. Янкова поздрави и Бойко Кисимов, който е председател на най-старата основна партийна организация на БСП в Мадан. Днес тя навършва 22 години. Кисимов сподели, че организацията е учредена на 18 март 1990г . и продължава да бъде най-активна и просперираща. Той си пожела повече млади хора в редиците на БСП и обеща да съдейства за изграждане на структура на Младежото обединение.
В Златоград Янкова проведе среща с общинският лидер на БСП Емил Хумчев и членове на общинската организация, които я запознаха с политическата обстановка и проблемите на общината. Членовете на партията споделиха огорчението си от фалшификациите и манипулациите по време на изборите, заради които кандидатът на БСП е изгубил на втори тур при сигурна победа на първи. Хумчев отбеляза, че проблемите на Златоград са много, като най-притеснителна е задлъжнялостта на общината. Според официалните данни дълговете на Златоград надхвърлят 4.1 млн.лв., а безработицата е близо 20%. Болницата също трупа борчове и в момента те са около 140 000лв. Въпреки, че Мирослав Янчев е от ГЕРБ държавната субсидия е намалена драстично и за тази година е в размер на 211 000лв. След проектите от времето на Тройната коалиция в общината не се случва нищо. Пътят за Гърция също не е повлиял кой знае колко, въпреки че е отворил общината. Хумчев изтъкна, че най-големият грях на управляващите е замразеният проект за минералната вода, който би осигурил около 500 работни места и стабилна перспектива за общината. “Ако не беше ГЕРБ още преди 3 години проекта щеше да е готов и сега да му се радваме. Вместо това той е провален”, заяви Хумчев. Янкова призова членовете на БСП да са силна и градивна опозиция и въпреки станалото на изборите да не се отчайват, а на против да бъдат още по-голям коректив.
След визитата в Златоград Дора Янкова заедно с депутатът от БСП инж. Димчо Михалевски присъстваха на отчетно-изборно събрание в село Старцево, съобщиха от пресцентъра на партията. Там двамата връчиха партийни книжки на петима млади хора, избрали БСП за своя партия. Янкова им пожела много успехи и добри приятели в партията.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре