Menu
Петък, 15 Март 2019 12:26

Еврейски автори ще  представим  в НЧ“Балкански просветител 1871“- кв. Райково

Публикувана от Прочетена 757 пъти
НЧ“Балкански просветител 1871“ НЧ“Балкански просветител 1871“

НЧ“ Балкански  просветител 1871“ в  кв. Райково  организира  на 26 март  2019 година  литературна среща  с  Елена Диварова - член на Дружеството на писателите в Пловдив. Тя ще представи еврейски автори  пред  райковската общественост . Инициативата  се реализира по „Комуникационна стратегия на Република България за Европейския съюз“.

Целта е  местните жители да се запознаят с културното разнообразие на Европа.Също така ще се насърчи толерантността, превенция на езика на омразата , както и ще се  отбележи приносът  на страната ни в спасяването на евреите от Холокоста.Темата на срещата е „Многообразието на словото – път за духовно съвършенство“. За реализацията  на събитието  съдействие ще окаже НЧ“ Шалом Алйхем-1945“ в града под тепетата.

Сийка Кетева

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!