ГЕРБ, ДПС, БСП и "Има такъв народ" получават по един мандат в област Смолян

ГЕРБ, ДПС, БСП и "Има такъв народ" получават по един мандат в област Смолян
ГЕРБ, ДПС, БСП и "Има такъв народ" ще имат по един депутат от 22-и избирателен район в Смолян, според оповестените окончателни данни за разпределението на мандатите. В 7 от 10-те общини в областта водеща политическа сила е ГЕРБ, а в останалите 3 изборите се печелят от ДПС, сочат обобщени резултати на РИК - Смолян. Най-високият резултат за ГЕРБ е в община Доспат - 57.86 на сто, а най-ниският - 8.55 процента е в доминираната от ДПС община Борино, която е и родното място на лидера на движението Мустафа Карадайъ. В Борино ДПС отчита рекордния си за областта вот - 62.53 процента.

ГЕРБ е с първи резултат в общините Смолян, Чепеларе, Златоград, Девин, Доспат, Неделино и Баните, както и с водещ за областта вот от 29.41 процента . В секция 1 в Доспат подкрепата за ГЕРБ достига 77.77 на сто. Гласоподавателите за ГЕРБ са едва 3.32 процента в 1-а секция в Борино, където ДПС води с 71.35 на сто от гласовете. Изборната урна в маданското село Цирка отчита 54.23 процента вот за ДПС и 20.33 на сто ГЕРБ.

ДПС е първа политическа сила в общините Борино, Рудозем и Мадан, а за областта е на втора позиция с 20.88 на сто. С трети резултат е "Има такъв народ" с 16.07 процента, следват БСП с 13.53 на сто и "Изправи се! Мутри вън!" с 3.72 процента.
Останалите извън парламента "Републиканци за България" отчитат в отделни общини и населени места в Смолянска област по-висок от средния за страната резултат. В община Доспат, от където е Павел Вълнев, партията е подкрепена от 10.24 на сто от гласувалите, а в Борино - от 17.20 процента.

БСП отбелязва най-високия си за областта резултат в община Златоград - 22.63 процента, а най-малко гласове има в община Борино - 3.92 на сто, предаде БТА.
 
 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре