ХІ-то туристическо изложение стартира в Пампорово

ХІ-то туристическо изложение в Пампорово
Над 30 представители на туристическия бранш в България участват в ХІ-то туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона”. То бе открито днес в курорта Пампорово, в присъствието на представители на държавната и местната власт, на различни туристически организации и асоциации.
 
 
Изложението се провежда за трета поредна година в к.к. Пампорово. Официалното откриване стана по традиция с гайдарска сюита, азпълнена от Петър Янев и химна на Родопите – „Бяла съм, бяла, юначе”, изпълнен от Юлия Кичукова.
 Изпълнителният директор на Регионална туристическа асоциация „Родопи” Георги Пампоров представи гостите и обяви, че туристическата борса се случва вече за 11-ти  път благодарение на доброто сътрудничество на бизнеса с държавна и местна власт.
Думите на Георги Пампоров бяха потвърдени от кметът на община Чепеларе Тодор Бозуков, като домакин на събитието и областният управител инж. Димитър Кръстанов. „Убеден съм, че само съвместно можем да изградим отговорна политика за утвърждаване на Родопа планина като желана туристическа дестинация”, каза Бозуков. „Тук освен единодействието, освен добрата комуникация между местната, държавната власт и НПО-та и стопанските дейци, които развиват и издигат равнището на туризма има и други фактори, свързани пряко с възможността родопското население да дава своя принос за обогатяване на туристическия продукт”, посочи Кръстанов.
 
 
Той даде обещание да бъде доразвита инфраструктурата, за да се подобри транспортната достъпност, която помага за развитието на отрасъла. „Нямаме петрол и газ засега, но имаме прекрасна природа, имаме най-хубавите планини, не само на Балканите, но и на света, имаме легендите, които носят омаята на тази природа и мисля, че това е самородното злато, богатството, което ние трябва да разкриваме  пред света”, каза в словото си зам. министъра на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев.
Тази година на туристическото изложение в курорта Пампорово нямаше чуждестванно присъствие, с изключение на тексасеца Доналд, който за седма година пристига в Родопите. „Идваме в Родопите от 2007 година това, което ни привлича са взаимоотношенията и ние изграждаме много такива в Родопите. Другото ценно ядро е да изградим лидери тук в Родопите, във всяка една сфера – в бизнеса, в училищата...Когато са по-добри лидери, хората ще сформират по-добри екипи и ще бъдат по-ефективни. Искаме да ви помагаме по начин, по който вие искате. Ние обичаме красотата, оценяваме хората, които живеят тук”, каза тексасеца.
 
 
„Туризма може да бъде локомотив и за няколко години да издърпа България в друго русло. България заслужава друга съдба. Имаме всичко, от което можем да правим бизнес. Имаме проблеми, но Господ е с нас и той ще ни помогне да успеем”, каза твърде емоционално Благой Рагин – председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Сред присъстващите бяха още изпълнителният директор на Пампорово АД Мариан Беляков, председателят на РТА „Родопи” – Пантелей Мемцов, Байко Байков – председател на УС на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции, депутатът Петър Кадиев, както и представители на много общини от страната, които на свои информационни щандове представяха туристическипродукти.
Лентата на изложението беше прерязана с пожелание за много по-успешен зимен сезон и много по-успешна 2015 година. Организатори на изложението са Регионална туристическа асоциация „Родопи” и „Пампорово” АД с подкрепата на общините Смолян и Чепеларе.
 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре