Menu
Четвъртък, 09 Ноември 2017 05:48

Храмов празник отбеляза параклисът „Св. Архангел Михаил“ в Райково

Публикувана от Прочетена 1501 пъти

Военачалникът на небесното царство Св. Архангел Михаил бе почетен и като патрон на параклиса в гробищния парк в кв. Райково, Смолян. След светата Литургия в храм „Света Неделя“, към който се числи параклисът, иконом Запрян Шиков отслужи в него панихида за починалите и водосвет за здраве и благоденствие на вярващите.  Заедно със свещеника пристигна и църковният хор с диригент Росица Казалиева.

       В заупокойната  молитва отец Запрян най-напред спомена инициаторите и основните ктитори на параклиса Илия и Дафинка Левови, а след това и имената на тези починали, които близките им записват.  В молитвите по време на водосвета  той  призова небесните сили, предвождани от Архангел Михаил, да прогонват дяволското коварство и по тяхното застъпничество Бог да ни държи в своята благодат. Да ни помага да вървим по здрави пътеки, мир и благоденствие да има в семействата ни.

     Отец Запрян честити празника на именниците, пожела на всички присъстващи здраве и успехи в делата им. Поръси храма и богомолците със светена вода. Раздадена бе от църковното настоятелство благословена храна.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!