Храмов празник отбеляза параклисът „Св. Архангел Михаил“ в Райково

Храмов празник отбеляза параклисът „Св. Архангел Михаил“ в Райково

Военачалникът на небесното царство Св. Архангел Михаил бе почетен и като патрон на параклиса в гробищния парк в кв. Райково, Смолян. След светата Литургия в храм „Света Неделя“, към който се числи параклисът, иконом Запрян Шиков отслужи в него панихида за починалите и водосвет за здраве и благоденствие на вярващите.  Заедно със свещеника пристигна и църковният хор с диригент Росица Казалиева.

       В заупокойната  молитва отец Запрян най-напред спомена инициаторите и основните ктитори на параклиса Илия и Дафинка Левови, а след това и имената на тези починали, които близките им записват.  В молитвите по време на водосвета  той  призова небесните сили, предвождани от Архангел Михаил, да прогонват дяволското коварство и по тяхното застъпничество Бог да ни държи в своята благодат. Да ни помага да вървим по здрави пътеки, мир и благоденствие да има в семействата ни.

     Отец Запрян честити празника на именниците, пожела на всички присъстващи здраве и успехи в делата им. Поръси храма и богомолците със светена вода. Раздадена бе от църковното настоятелство благословена храна.

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре