Menu
Четвъртък, 14 Юни 2018 11:29

Международно състезание по ориентиране ще се проведе в края на юли в Смолян 

Публикувана от Прочетена 975 пъти

Петдневно международно състезание подготвят в Смолян от 31 юли до 4 август. Четирите етапа на надпреварата ще се проведат на Рожен, а последния – пети, в Смолян. Това обяви Деян Бонев - председател на Клуб по ориентиране „Вариант 5” в град Търговище, който е един от организаторите на събитието.  На този етап своето участие са заявили отбори от Израел, Швейцария, Полша, Дания, Англия, очаква се и отбор от Турция.  

Състезание от подобен ранг в Смолян е правено преди 10 години. През 2007 – 2008 година в нашия град се проведе Държавно първенстно по ориентиране и купа България. От тогава такава сериозна изява не е имало. „Надяваме се чрез тази проява да популяризираме спорта сред по-младите съграждани и съответно да привлечем повече хора в хубавия ни град”, каза Игнат Орлов – завеждащ спортната дейност в ТД „Карлък”.

На въпрос защо в днешно време ориентирането не е толкова разпространето сред децата и младежите, както преди години Орлов отговори: „Времената се промениха. Децата по-трудно тръгват и родителите по-трудно ги пускат. Опитваме се да възродим този спорт в Смолян, да постигнем поне мъничко онова ниво, което сме имали на времето”.

За разлика от Смолян в клуба по ориентиране „Вариант 5” – гр. Търговище има 60 – 70 активни състезатели на възраст от 10 до 80 години. „Ние сме един от водещите клубове в България. Най-добрите състезатели по ориентиране са в нашия отбор - Кирил Николов - Дизела, Антония Григорова, Иван Сираков и др. каза председателят Деян Бонев.

Деян Бонев и Игнат Орлов, водени от Петър Кадиев, се срещнаха с кмета и зам. кмета на община Смолян Николай Мелемов и Марин Захариев. Общинското ръководство обеща помощ и подкрепа при организирането и провеждането на това мащабно събитие.

 

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!