Menu
Неделя, 24 Март 2019 15:24

На Благовец архимандрит Висарион ще благослови миряните в Райково

Публикувана от Прочетена 900 пъти
архимандрит Висарион архимандрит Висарион

На Благовещение /по народному Благовец/, който се отбелязва от Църквата на 25 март, архиерейският наместник на Смолянска духовна околия и председател на храма Негово Високопреподобие архимандрит  Висарион ще възглави от 9 часа празничната св. божествена Литургия в  храм „Св. велкомъченица Неделя“ в Смолян, кв. Райково. В богослужението ще участват също енорийският свещеник и секретар на Архиерейското наместничество иконом Запрян Шиков и църковният хор с диригент Росица Казалиева.

Благовещение е свят празник за християните, един от големите църковни празници, отбелязващ знаменателното евангелско събитие, когато в галилейския град Назарет Архангел Гавриил се явява на Дева Мария и Й възвестява благата вест – че Господ е избрал между всички жени Тя да роди Неговия Син – Месията, Спасителя Иисус Христос. Девет месеца след това на 25 декември Пресвятата Дева ражда Божия Син. Признателно и благодатно е на този ден да сме заедно в храма и да благодарим на Божията Майка от сърце и с любов.

Архиерейско наместничество - Смолян

 

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!