Menu
Сряда, 03 Януари 2018 12:52

НЧ „Балкански просветител-1871“ подава ръка на 4-ма млади творци

Публикувана от Прочетена 1105 пъти

 НЧ“Балкански просветител-1871“ в смолянския квартал Райково защити успешно  проект “Дебюти“, който стартира от началото на 2018г. Той се финансира от Национален фонд „Култура“ и е на стойност 5000 лв.

Целта на проекта е да се подкрепи професионалната реализация на български творци до 35 години. Читалището подава ръка на 4-ма дебютанти от Смолянска област: Ангел Кубатев, Виктория Ризова, Емрах Якъбов и Реджеп Якъбов, като им предоставя средства за закупуване на  необходимите материали за създаването на  живописни творби.

Срокът е 18 месеца – от месец октомври м.г. до 31 март 2019 г., който включва административните дейности и творческата реализация. На финала младите художници ще подредят квалитетна изложба.  Виктория Ризова учи магистратура в Националната художествена академия, Емрах Якъбов е студент в 4 курс, също в Академията. И двамата са избрали специалността Стенопис. Ангел Кубатев и Реджеп Якъбов са възпитаници на Професионалната гимназия по приложни изкуства в Смолян.

Проектът не поставя изисквания за работно място и брой творби – всеки ще избира къде да рисува и колко. В следващи публикации ще проследим реализацията на дебютантите и ще разкажем повече за индивидуалните им стилове.

Сийка КЕТЕВА

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!