Menu
Понеделник, 02 Октомври 2017 15:42

Недялко Славов: „Показваме приоритетно отношение към образованието в Родопите, да продължим така и за напред”

Написана от
Прочетена 749 пъти

Областният управител Недялко Славов поздрави директора на Филиала в Смолян на ПУ „Паисий Хилендарски”, преподавателите и студентите по случай началото на новата 2017-2018 академична година.

     Той приветства първокурсниците, като им пожела да бъдат старателни, да изживеят много позитивни емоции и ползотворни часове в учебните зали.

     Славов поздрави преподавателите и изказа признателността си за старанието, с което обучават и квалифицират студентите. „Считам присъствието си тук като важен знак, че Филиалът на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”  в Смолян е изключително важен за областния град, не само като образователна институция, но и като институция, която формира част от облика на Смолян като университетски град. И тук е мястото да благодаря, че въпреки предизвикателствата на прехода, Пловдивският университет и местният филиал не направиха компромис с качеството, което е причина много студентите да избират да се обучават тук, знаейки, че получават добро образование, осигуряващо им голям шанс за професионална реализация.”

     Областният управител акцентира върху значимостта на държавната подкрепа за образованието: „Аз съм оптимист и поради това, че нашето правителство декларира в управленската си програма образованието като приоритет не само на думи, но вече и с реални действия. Мисля, че интересът към педагогическите специалности ще бъде още по-сериозен и това ще е причина във Филиалът да се обучават повече студенти.”            

      Славов изрази увереността си, че благодарение на традициите си в съчетание с новите образователни подходи, филиалът в Смолян ще продължи да подобрява качеството на предлаганото тук образование, а това ще привлича все повече студенти.

       В заключение, той  декларира подкрепата си като областен управител: „Имате нашата протегната ръка и за вбъдеще, в рамките на нашите възможности, пък и отвъд тях. Показваме приоритетно отношение към образованието в Родопите, да продължим така и за напред. Сигурен съм, че това е правилният и успешен подход.”, след което пожела успешна и ползотворна учебна година.

     Петдесет и петата академична година на Филиала в Смолян на ПУ „Паисий Хилендарски” официално откри директорът на институцията проф.д-р Илиян Иванов. Събитието уважиха секретарят на община Смолян Момчил Николов, началникът на РУО-Смолян Никола Запрянов, преподаватели, учители, студенти, директори и представители на институции, граждани.

     План-графикът за новата 2017-2018 академична година на Филиал Смолян на ПУ „Паисий Хилендарски” е реализиран почти изцяло, като стартиращите първокурсници са 103-ма, а общият брой на студентите е 417. Те се обучават в редовна форма на обучение предимно в педагогически профили и туризъм.  

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!