Областният управител Стефан Сабрутев се срещна с жители на село Елховец

Областният управител Стефан Сабрутев се срещна с жители на село Елховец Областният управител Стефан Сабрутев се срещна с жители на село Елховец Областният управител Стефан Сабрутев се срещна с жители на село Елховец Областният управител Стефан Сабрутев се срещна с жители на село Елховец Областният управител Стефан Сабрутев се срещна с жители на село Елховец Областният управител Стефан Сабрутев се срещна с жители на село Елховец Областният управител Стефан Сабрутев се срещна с жители на село Елховец

Областният управител на Смолян Стефан Сабрутев се срещна с жители на село Елховец във връзка с цялостната рехабилитация на пътя Рудозем-Пловдивци. Срещата бе по покана на жителите на рудоземското село, които многократно са изявявали недоволството си заради  лошото състояние на пътя. На срещата присъстваха и кметът на Рудозем Румен Пехливанов, зам.-кметът Недко Кулевски и председателят на ОбС-Рудозем д-р Владимир Янков.

„За пореден път бе събрана подписка, организирахме и мирен протест, с който да привлечем вниманието на институциите, за да се ускори ремонта на пътя, защото всички търпим негативи всеки ден. Потърсихме и контакт с Областно пътно управление, те ни насочиха към централата в София, но от там до ден днешен нямаме отговор. Поради тази причина се свързахме с новият областен управител Стефан Сабрутев, който бе много отзивчив и се ангажира с нашия проблем.  Благодарим му, че прие поканата  да ни обясни какво да очакваме в бъдеще“, каза кметът на Елховец Добромир Шевелиев.

Стефан Сабрутев поздрави родопчани за гражданската им инициативност и разясни подробности относно предстоящата цялостна рехабилитация на третокласния път Рудозем-Елховец-Пловдивци. „Аз съм областен управител от две седмици. Нашата основна задача е да проведем честни и прозрачни избори, но ежедневието продължава и всички проблеми  и този, за който сме се събрали, трябва да се решават. Още на втория ден от встъпването ми в длъжност се запознах с всички проблеми в област Смолян. Миналата седмица направихме питане към министъра на МРРБ и поискахме среща, за да си изясним какво се случва със средствата за проектите, които са за ремонт и поддръжка, тук попада и пътят Рудозем-Пловдивци. Проведохме среща и със зам.-министър Тодор Атанасов, който пряко отговаря за проектите на АПИ и за пътищата. Уверението му е, че по никакъв начин няма да се спират обекти, въпреки финансовото състояние на АПИ в момента. Имам и уверението на фирмата-изпълнител, че още от следващата седмица ще започнат дейностите по цялостната рехабилитация на пътя. Имат капацитет, имат техника и нещата ще потръгнат. Проектите са одобрени. След като се одобри временната организация на движението, вече ще може да започне и същинското строителство“, каза  Стефан Сабрутев. „Искам да ви уверя от мое име и в лицето на българското правителство, че този обект, за който сме се събрали, ще бъде приключен тази година“, добави областният управител. Той посочи, че към момента на дневен ред стои въпроса с водопровода, който минава през селото и се търси финансиране. Кметът на Рудозем Румен Пехливанов обясни, че за него общината има класиран и одобрен за финансиране проект пред ПУДООС. Участъкът, в който водопроводът се засича с асфалта е с дължина 4 км., като това няма да е проблем, за да може се работи по останалото трасе, добави Пехливанов.

Срокът за завършване на проекта по договор е до 31 октомври т.г. Предвижда се полагане на геомрежа, възстановяване на пътната настилка, подобряване на отводняването, ремонт на подпорни и укрепителни стени.

За осигуряване на безопасността на движението в отсечката в момента се извършва изкърпване на дупките, като временно решение за подобряване състоянието на пътя.

След срещата с жителите на село Елховец, областният управител направи и инспекция на строителството на бъдещия ГКПП „Рудозем“. Там се работи усилено, извършват се асфалтови дейности, като надеждите са, че обектът ще бъде завършен в срок.

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре