Обсъжда се нов проект на Наредба за реда за установяване употребата на алкохол от водачите на МПС

Обсъжда се нов проект на Наредба за реда за установяване употребата на алкохол от водачите на МПС
Заместник – министър Красимир Ципов откри дискусията в Академията на МВР. В нея взеха участие представители на ангажираните държавни институции и неправителствени организации

Първото обществено обсъждане на нов проект за Наредба за реда за установяване употребата на алкохол или друго упойващо вещество от водачите на моторни превозни средства /досега регламентирано в Наредба № 30 от 2001 г./ бе открито от заместник – министър Красимир Ципов. Той уточни, че проектът е изготвен от междуведомствена работна група от представители на три министерства - на вътрешните работи, на правосъдието и на здравеопазването.  Една от целите му е постигане на обективност и доказване по безспорен начин на употребата на алкохол от шофьорите.
В дискусията се включиха  заместник–министърът на правосъдието Андрей Янкулов, доц. д-р Бойка Чернева - ректор на АМВР,  Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи, Сергей Прокопиев от Асоциацията за защита  на застраховани и пострадали при ПТП, представители от ВМА, Института „Пирогов“, БЧК,  Военна болница – Варна, Центъра за спешна помощ – Плевен, Алекси Кесяков - секретар на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата, експерти от Пътна полиция при  ГДОП и други, информират от пресслужбата на МВР.
 Участниците се обединиха около идеята новият проект да бъде поставен на обсъждане на експертно ниво, да се вземат под внимание и направените на срещата предложения, след което отново да се организира обществена дискусия по този проблем.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре