Обучителни семинари за подобряване на уменията и изграждането на капацитет в туристическия сектор организира Съюзът на родопските хотелиери и ресторантьори

Обучителни семинари за подобряване на уменията и изграждането на капацитет в туристическия сектор организира Съюзът на родопските хотелиери и ресторантьори

Съюзът на родопските хотелиери и ресторантьори стартира  провеждането на поредица от специализирани обучителни семинари в изпълнение на Проект „Инициатива за капитализиране на перспективите на туризма в региона“ – с акроним CapTour, в рамките на Програмата за сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A „Гърция - България 2014-2020“.

Целта на обучителните семинари е подобряване на уменията и изграждането на капацитет в туристическия сектор. През м.март ще се проведат 3 специализирани учебни семинара за подобряване на знанията и уменията  в следните направления:

  • Ø Семинар 1: “Маркетинг в туризма
  • Ø Семинар 2:“Обслужване на клиенти в туристическия бизнес
  • Ø Семинар 3: “Регионална и местна туристическа идентичност и нейното значение за  местната икономика

 Поредицата от семинари ще стартира с темата: „Маркетинг в туризма“  на 14-и и 15-и март 2023 г. в залата на Н Т С – Смолян, Бул. „България“ № 66 от 9:30ч. до 17:00ч. Семинарите ще бъдат с продължителност от 16 учебни часа (два дни), а броят на  участниците е ограничен – до 10 души във всеки семинар.

Обученията са безплатни, предназначени за собственици, служители и представители на съществуващи и/или новосъздадени малки и средни предприятия, активни в туристическия бранш, както и потенциални предприемачи в хотелиерството, ресторантьорството и                                   туроператорската дейност.

            Съюзът на родопските хотелиери и ресторантьори ще организира и участие на свои членове в предстоящия Бизнес форум „Бъдещето на туризма в трансграничния район“, който ще се проведе на 23-и март т.г. в Интерхотел „Сандански“ – гр. Сандански,                                    в изпълнение на Проект „Инициатива за капитализиране на перспективите на туризма в региона“ - CapTour, в рамките на Програмата за сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A „Гърция - България 2014-2020“.   Представителите на туристическия бранш от нашата страна и Гърция ще дискутират възможностите и необходимите условия, както и трудностите, ограниченията и пропуските за подобряване на средата за предприемаческия бизнес в сферата на туризма.

Дискусиите на Бизнес форума ща бъдат модерирани в два основни панела:

1. Взаимодействие между публични власти и туристическия бизнес в контекста на развитието на специализираните форми на туризъм в региона.

2. Иновации, дигитализация, образование и тематичен туризъм.

СЪЮЗЪТ НА РОДОПСКИТЕ ХОТЕЛИЕРИ И РЕСТОРАНТЬОРИ изпълнява проекта с акроним CapTour в партньорство с Федерацията на хотелиерите в Гърция, Университета на Македония (Комитет за научни изследвания/Катедра Счетоводство и Финанси) и Сдружение на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите – Сандански, което е домакин на Бизнес форума Бъдещето на туризма в трансграничния район.

За информация, контакти и записване -  

Георги Пампоров -  E-адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., или тел: 088 44 22 686
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре