Menu
Петък, 16 Февруари 2018 17:52

ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ отбеляза патронния си празник

Публикувана от Прочетена 1363 пъти

Две седмокласнички са носители на Златаровската стипендия

Две деца са носителите на Златаровска стипендия тази година в ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Смолян. Това са Антония  Илиянова  Топузова и Неда Юлиянова Кенанова. Отличието е учредено още през далечната 1999 г. и се връчва всяка година на 16 февруари – патронния празник на училището. „Тази година конкуренцията за Златаровската стипендия беше изключително сериозна. Общо 15 ученици от двата седми класа бяха номинирани за нея. Отличието се връчва за показани отлични  резултати по време на учебния процес, за активно участие в общински, областни, национални състезания, конкурси и олимпиади за времето от пети до седми клас“, каза зам. директорът Йорданка Коджаколева.

Две са подгласничките на стипендиантите – Анастасия Тодорова Главчева и Боряна Василева Прахова. Отличията бяха връчени от директорът Николай Колев на специално тържество в актовата зала на Второ училище, посветено на патронния празник. Днес , 16 февруари 2018 година се навършват 133 години от рождението на проф. д-р Асен Златаров - учен с енциклопедични знания в областта на химията, биологията, физиката, медицината, философията, филологията и литературата. Николай Колев поздрави учители, ученици, родители и гости с днешния празник. В словото си той припомни моменти от живота и делото на Асен Златаров и призова всички да продължават да следват заветите и  уроците му по човечност и родолюбие: „Любов към труда, любов към науката, любов към народа“.

Директорът Николай Колев обяви, че е създаден Инициативен комитет за набиране на средства за възстановяване на Паметника на Златаров в двора на училището и обособяване на зона за провеждане на тържествените училищни ритуали.  

Патронният празник на ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Смолян беше предшестван от много спортни прояви в училище, участие на учениците в Общинските ученически игри, където завоюваха първи места, както и ежедневни радиопредавания, посветени на Асен Златаров. 

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!