Menu
Петък, 08 Декември 2017 14:02

„Палежи и грабежи” отново в Смолян

Публикувана от Прочетена 2226 пъти

След невероятния успех на премиерата и изключително вълнуващите представления в турне – Ямбол, Стара Загора, София, Мадан, Рудозем, на 12 декември „Палежи и грабежи” отново в Смолян.

„Палежи и грабежи”, театрална игра по разкази и пиеси на Николай Хайтов. Спектакълът е  дело на познатия ни от седмичното токшоу по БНТ „Рецепта за култура” Юрий Дачев.

На сцената трагикомичната и сърдечна история разказва за драмите, тъгите и вълненията на съвременните „Хайтови“  герои – родопчаните. Режисьор и драматург на спектакъла е водещия на предаването „Рецепта за култура“ по БНТ Юрий Дачев.

С „Хайтова“ обич към Родопите постановката разказва за мечтите и замиращите надежди на оределите жители на планинските селища, които боледуват по обезлюдяващата планина.

Един разказ, написан, както повечето творби на Хайтов с хумор, с пипер, с много обич към хората, за които разказва.

В постановката дават всичко от себе си носителката на „Аскеер“ Емилия Ованесян и Димитър Димитров, както и талантливите млади актьори Атанас Найденов, Делян Илиев, Джована Галиарди, Васил Читанов, Асен Левов.

Бъдете заедно с героите  в това смешно-тъжно представление, вдъхновено от света на големия български писател, на 12.12. /вторник/, от 19.00 часа, в зала 1 на театъра.
Билети: 0877 313 432,  0893 338 169

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!