Menu
Вторник, 04 Юли 2017 16:42

Пампорово и Мечи чал са с общ велопарк с 50 км трасета

Написана от
Обединението на Пампорово и Мечи чал като единна дестинация продължава и през летния сезон, свързвайки велопарковете на двете скизони, информира кметът на Чепеларе Славка Чакърова.

Велопаркът "Пампорово-Мечи чал" разполага с 50 км маршрути и трасета за планинско колоездене с различни нива на трудност. За четвърта поредна година ще се състои състезанието по планинско бягане и колоездене "Чепеларски търкала". То е квалифицирано, носи точки за най-големия планински супермаратон в света - Ultra-Trail du Mont-Blanc, и е член на международната асоциация по планинско бягане ITRA, уточнява пресслужбата на община Чепеларе.

След обединението през зимата на скизоните Пампорово и Мечи чал, летните туристически маршрути "преливат" в единния велопарк. Лифтът в Чепеларе ще работи през лятото, осигурявайки достъп до пешеходни и колоездачни трасета.

"Чепеларе - зеленото сърце на България" е туристическата марка, с която родопският град се доказва като целогодишна дестинация, коментира Славка Чакърова. През летния сезон Чепеларе е домакин на фестивали и събития, привличащи публика и туристи от страната. Конкурсът "Нова българска музика в 7/8" се превърна в традиционен, давайки изява на съвременни български композитори и музиканти, интерпретиращи върху основата на фолклорната музика. За почитателите на шлагерната и старата градска песен е фестивалът "Полъх от минали мечти", който се състоя за втора поредна година в Чепеларе в началото на юли.

През септември предстои фестивалът "Хайдушки празници "Капитан Петко войвода" - Чепеларе-2017, информират от общината. Събитието е по повод на 140 г. от Освобождението на Чепеларе, предаде БТА.
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!