Menu
Петък, 07 Юли 2017 22:18

Петър Стоянов посети традиционния храмов „Света Неделя” в Райково

Написана от
Петър Стоянов посети традиционния храмов „Света Неделя” в Райково снимки: община Смолян
Зам.-кметът Венера Аръчкова поздрави жителите и гостите на квартала,  които по стара родолюбива традиция честват паметта на светицата
 
Тази вечер са кулминацията на тържествата посветени  на храмов празник „ Света Неделя” в Райково. Специален гост беше президентът Петър Стоянов /1997-2002 г./  и съпругата му, които са в Смолян по повод 50-годишния юбилей на прочутия гайдар Петър Янев. С тях беше и Почетният консул на България в Конго Теодора Игнатова.
 
sv nedelya 7 sv nedelya 6
 
Зам.-кметът Венера Аръчкова поздрави райковци, които по стара родолюбива традиция честват Света Неделя. „На този ден жителите на Райково изразяват своята почит към храмовия празник на църквата „Св.Неделя”, любовта си към родното място, своята привързаност към родния край. Посрещнете празника с оптимизъм и самочувствие! Нека той ви събира и сплотява. Бъдете живи и здрави”, отправи пожелания към празнуващите Аръчкова. Тя поднесе цветя и поздрави и от името на кмета Николай Мелемов. Петър Стоянов пожела на райковци да са живи и здрави и да имат повече кураж и повече вяра.  
 
sv nedelya 4 sv nedelya 3
 
Зам.-кметът Аръчкова подари по един албум на община Смолян на гостите.
Празничният концерт откри председателят на читалище „Балкански просветител”  Христо Вакев. На сцената на летния амфитеатър се изявиха танцов състав „Родопчанче”, група за народни песни „Сребърни звезди”, Цигулков ансамбъл „Виолина”, Клуб по спортни танци Фен-85, Група за естрадни песни и др.
 
sv nedelya 2 sv nedelya 1
 
За доброто настроение на празнуващите се погрижи оркестър „Рожен” с ръководител Петър Янев. Народното веселие продължава.
Днес сутринта Божествената св.литургия в храм „Света Неделя” оглави архимандрит Висарион в съслужение със свещеници  от Смолянска духовна околия.
Организаторите на тържествата в Райково   са община Смолян, читалище „Балкански просветител” и Църковното настоятелство „Света Неделя”.
 
Пресцентър на община Смолян
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!