ППМГ“Васил Левски“- Смолян удостоена с юбилеен плакет от МОН

ППМГ“Васил Левски“- Смолян удостоена с юбилеен плакет от МОН ППМГ“Васил Левски“- Смолян удостоена с юбилеен плакет от МОН ППМГ“Васил Левски“- Смолян удостоена с юбилеен плакет от МОН ППМГ“Васил Левски“- Смолян удостоена с юбилеен плакет от МОН
Заместник- министърът на образованието и науката инж. Таня Михайлова посети ППМГ “Васил Левски“- Смолян по случай 100-годишния юбилей на училището. Тя посети училището заедно с началника на РУО - Смолян Мария Семерджиева. Освен традиционната пита, на входа гостите получиха юбилейна значка с лика на патрона на гимназията Васил Левски. Гости на честването, проведено на 29.01.2020г. в сградата на гимназията, бяха настоящи и бивши директори, учители-ветерани, възпитаници на гимназията, както и настоящи преподаватели от образователни институции в община Смолян.
 
Директорът на училището Мария Илиева приветства гостите и представи накратко историята на гимназията, чието начало е поставено на 29.01.1920 г. със заповед на Министерството на народното просвещение за създаването на Райковска смесена гимназия. Мария Илиева благодари за съвместната работа и подкрепата от страна на община Смолян, Регионалното управление на образованието и Министерството на образованието и науката, благодарение на които училището разполага с една от най-модерните спортни зали в страната, както и цялостна реконструкция на сградата.
 
„Благодарение на подкрепата и помощтта, която получихме от община Смолян, РУО и министерството, въпреки трудностите в годините назад, днес сме щастливи за тази годишнина и можем да кажем, че сме горди да работим в Профилираната природо-математическа гимназия „Васил Левски“, която е една от най-престижните в Смолян и областта.“, заяви Илиева. Тя подчерта, че училището е получило най-много средства по проект "Обновяване и енергийна ефективност на образователна инфраструктура в гр. Смолян“, реализиран с финансовата подкрепа на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г, по която сградата е изцяло реновирана, изпълнени са дейности за енергийна ефективност, обновено е прилежащото дворно пространство, изграден е изцяло нов физкултурен салон и система за видеонаблюдение, а класните стаи са оборудване с интерактивни дъски. Директорът на гимназията представи на гостите и презентация, подготвена от учениците от клуба по история и краезнание „Обичам България“ в училището, през което за 100 години са преминали и обучени над 8 000 ученици.
 
„Аз съм участникът, който най-често присъства на всички събития, които провеждате, щастлива съм да ви поздравя със 100 - годишния юбилей на гимназията. Постиженията на учители и ученици са много, радвам се, че успяхме да подобрим материалната база, създадени са условия децата да спортуват. Знам, че училището ще постига още нови върхове и ще се развива. Пожелавам на вас и учениците здраве, много успехи и постижения. Аз поддържам пряка връзка с учители и родители, и знам, че когато родителите изпращат децата си при вас са спокойни, а децата се чувстват щастливи и защитени, и ви имат доверие!“, това каза в поздравлението си към учителите и гостите началникът на РУО - Смолян Мария Семерджиева. Тя обяви още, че честванията продължават, като на 18 февруари 2020 г. в новата и модерна спортна зала на гимназията ще се проведе за първи път състезанието „Лъвски скок“, в което участват всички образователни институции от област Смолян, носещи името на Васил Левски. Заместник - министър Таня Михайлова поздрави училището за юбилея, за огромната работа, която е свършена за модернизиране на сградата и оптимизиране на учебния процес, и връчи поздравителен адрес до преподавателите и учениците на гимназията от името на министъра на образованието Красимир Вълчев.
 
„Профилираната природоматематическа гимназия е с безспорен авторитет не само на регионално, но и на национално равнище. Доказват го многобройните успехи на нейните ученици, постигнати през изминалите 100 години на национални и международни олимпиади, състезания и конкурси. Доказва го успешната реализация на възпитаниците й в България и по света“, се казва в поздравителния адрес от министър Вълчев. „Искам да пожелая на учениците да овладеят знанията, осъзнали своя потенциал и възможности. В ППМГ са създадени всички условия за качествена подготовка. Уважаеми учители, продължавайте все така с Вашия професионализъм и благородство да давате на бъдещите поколения увереността и силата, с които да вървят напред!“, пише още в поздравителния адрес на министър Вълчев. За 100-те години от създаването си ППМГ“Васил Левски“- Смолян беше удостоена и с юбилеен плакет от МОН. Специален юбилеен календар и двата тома на книгата за историята на гимназията, написана от инж. Николай Чернев, бяха подарени на министър Красимир Вълчев и зам.-министър Таня Михайлова от ръководството на гимназията. „Историята на едно училище се прави от хората, които са свързани с него. Скъпи ученици, носете училището в сърцето си!“, написа в книгата за пожелания и впечатления зам.-министър Таня Михайлова. Тя разгледа обновената и модернизирана сграда, учебните кабинети по природни и хуманитарни науки, новата спортна зала. „Залата е такава, каквато трябва на всяко едно училище - модерна и с всички условия. Много съм впечатлена, такава зала - към самото училище, признавам лично аз не съм виждала, пожелавам на всяко училище да има такава! Защото тук не само се преподава един предмет в училище, а се създават умения и навици за нашите деца“, сподели след огледа на новото съоръжение зам.-министърът.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре