Menu
Сряда, 15 Ноември 2017 22:22

Родопско село събира дарения за пострадалите от наводнението в Бургаско

Публикувана от Прочетена 2944 пъти
село Изгрев село Изгрев

Родопското село Изгрев, община Неделино събира дарения за пострадалите при наводнението в Бургаско, информират от кметството.

В дарителската акция, организирана по идея на работнички в местен шивашки цех, са се включили почти всички жители на селото. Възрастни хора от Изгрев с пенсии около 150- 200 лв. и работници на минимални заплати са сред дарителите за засегнатите от бедствието.

Дрехи, одеяла и храни са събрани до момента в Изгрев. Пенсионери се включват в благотворителната кампания с чували картофи и фасул от новата реколта. Инициаторите на акцията възнамерявали дори да изпратят даренията с куриерска доставка, но по-късно от Община Неделино се ангажирали да осигурят транспорт до Бургас. Набирането на дарения продължава.

Радващо е, че жителите на Изгрев показаха своята съпричастност, организирайки благотворителната инициатива, коментира кметът на селото Бисер Младенов.

Източник: БТА

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!