Menu
Четвъртък, 06 Юли 2017 20:23

С изложбата на Галя Коджебашева и Цонка Дурева започнаха честванията на храмовия празник „ Света Неделя” в Райково

Написана от
С изложбата на Галя Коджебашева и Цонка Дурева започнаха честванията на храмовия празник „ Света Неделя” в Райково снимка: община Смолян
Художествена изложба с картини на Галя Коджебашева и Цонка Дурева се откри в залата на читалище "Балкански просветител" в смолянския квартал Райково.Директорът на Художествената галерия Иван Пеев представи творчеството на художничките пред райковската аудитория, а председателя на читалището Христо Вакев благодари на Галя и Цонка  за тяхното участие и възможността да се спази традицията преди храмовия празник "Св. Неделя", който е на 7 юли.
Днес от 18.00 часа ще бъде отслужена Вечерня в църквата „Св.Неделя”.
На 7 юли от 9,30 часа ще започне Празничната св.Литургия в храма , а от 12.00 часа ще бъде раздаден благословен курбан.
Същия ден от 18.00 часа ще се състои празничен концерт на летния амфитеатър в двора на читалището. От 19.00 часа ще има народно веселие на площад „Св.Неделя”.
Организаторите на тържествата община Смолян, читалище „Балкански просветител” и Църковното настоятелство „Света Неделя”, канят смолянчани да посетят събитията от празничната програма и да почетат паметта на Света Неделя.
 
Пресцентър на община Смолян
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!