С отличното си представяне в УС'19, учениците от ППМГ „Васил Левски“ дадоха повод за гордост на област Смолян

С отличното си представяне в УС'19, учениците от ППМГ „Васил Левски“ дадоха повод за гордост на област Смолян

Днес, официално в атриума на Областна администрация Смолян, бяха връчени грамотите и медалите на 10 ученици от ППМГ „ Васил Левски"-гр.Смолян, които в периода 01-04 април 2019 година в к.к. „Боровец" със свои проекти участваха в ДЕВЕТНАДЕСЕТА УЧЕНИЧЕСКА СЕКЦИЯ – УС'19 на Ученическия институт по математика и информатика. С първото си представяне на този форум, те успяха да завоюват отличия.

    „Подобни постижения винаги трябва да бъдат отбелязвани! Трябва да благодарим за усърдието, за старанието на тези деца, защото по този начин ще поощрим тях и техните съученици да се стремят към високи постижения и занапред! Изказвам своята огромна благодарност към вас, вашите родители, към госпожа Мария Илиева – директора на ППМГ „Васил Левски“-Смолян, и вашите преподаватели.“, заместник-областният управител Андриян Петров поздрави, от името на областния управител Недялко Славов и от свое име, участниците от ППМГ „Васил Левски“-Смолян в ДЕВЕТНАДЕСЕТАТА УЧЕНИЧЕСКА СЕКЦИЯ – УС'19 на Ученическия институт по математика и информатика. Той отбеляза, че това е поредния повод за гордост на всички родопчани и доказателство за високото ниво на образование в област Смолян.

      „Запазете този дух, носете го винаги с вас и никога не забравяйте, родното си място, преследвайте мечтите си и постигайте големи успехи, но се върнете в Родопите, създайте семейства и отгледайте децата си тук, за да бъдете пример за подражание на бъдещите поколения. Гордеем се с вас!“, допълни Петров.

      Учениците бяха поздравени от доц. д-р Златогор Минчев – директор на Съвместния център по обучение, симулация и анализ към БАН и ръководител на секция „Информационни технологии в сигурността" в Института по информационни и комуникационни технологии към БАН, който пристигна в Смолян специално за връчване на отличията. Приветствия отправи и инж. д-р Момчил Караиванов – координатор на  Регионалния академичен център към БАН-Смолян и директор на дирекция „АКРРДС“ към Областна администрация Смолян.

       Поводът за гордост за област Смолян са отличените ученици с проекти по информатика:

       Сребърни медали спечелиха Даниел Красимиров Башев и Дамян Захариев Мустаков от 11 „а“ клас, ППМГ"Васил Левски"-Смолян, с Проект „Портите към съзнанието".

      С бронзови медали и специална награда се отличиха Атанас Бисеров Василев и Илиян Михайлов Калфов от 11 „а“ клас в ППМГ „Васил Левски"-Смолян, за Проект „Магазин за добрини".

     Грамоти за много добро представяне се връчиха на Димитър Тодоров Колев и Величка Стефанова Илчева от 10 „а“ клас, ППМГ „Васил Левски"-Смолян, за Проект „School coder"; на Анастасия Тодорова Главчева и Мария Анастасова Щилянова от 8 „б“ клас, ППМГ „Васил Левски"-Смолян, за Проект „Живей активно"; на Халид Вайдиев Хасанлиев от 12 „а“ клас и Виктор Митков Соколов от 12“б“ клас в ППМГ „Васил Левски"-Смолян за Проект „Помощник по Химия".

      Всички те са работили усърдно, с много ентусиазъм при подготовката на проектите, а техен ментор е съученичката им Весела Беширова от 12 „а“ клас, която има зад гърба си неколкократни успешни изяви на този форум.

      Медалите, грамотите и подаръците връчиха заместник-областният управител Андриян Петров, доц. д-р Златогор Минчев и инж. д-р Момчил Караиванов. 

      Доцент Минчев уточни, че дванадесетокласниците могат без приемен изпит да започнат следване в ПУ „Паисий Хилендарски“, след завършване на гимназията, тъй като добрите резултати от това състезание се зачитат като приемен изпит.

      С голям принос за успехите на учениците са преподавателите им от ППМГ „Васил Левски“-Смолян, и в частност Радомира Лазарова – учител по информатика и ИТ, която е ръководител на групата, Венета Тончева – старши учител по информатика и ИТ, Красимира Юрукова – старши учител по информатика и ИТ и Мима Колева  - учител по информатика и ИТ, които подпомагат и консултират учениците при подготовката на проектите.

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре