Шокова терапия спасява от сексуални разстройства

Д-р Папаниколау Д-р Папаниколау Снимка: 7-те тепета ПР Агенция
Д-р Папаниколау

Шокова терапия спасява от сексуални разстройства

Публикувана от / Страната и света / Събота, 25 Април 2015 20:16
След 6 курса в болница“Медлайн“ в Пловдив мъжете забравят за     еректилната дисфункция и живеят пълноценно, без да гълтат хапчета

Д-р Папаниколау е роден в Драма, Гърция. Завършва медицина в Медицински университет в Пловдив през 1990 г. Специализира урология в Университетска болница „Централна” в Солун.
От 1999 г. досега се утвърждава като водещ специалист в областта на урологията. Има два собствени  частни кабинета и оперира в частна болница „КИАНОС СТАВРОС” – която принадлежи към групата “EUROMEDICA”, разполагаща частни болници и диагностични центрове в цяла Гърция.
Има богат опит в широка гама от операции - хирургично лечение на инконтиненция на урината, прилагайки за първи път в Гърция техниката на поставяне на Sling продукти „Remeex”, в областта на детската урология, специализирал е в САЩ.  В сферата на андрологията  лекува пациенти със сексуални проблеми, патологични състояния и смущения, стерилитет, постоянни и временни нарушения на ерекцията, както и с терапия на болестта на Пейрони /изкривяване и деформация на половия член/ - фармацевтично и оперативно.
Всички пациенти, които страдат от еректилна дисфункция вече ще могат да се консултират с известния уролог в болница „Медлайн“ в Пловдив.

Възможно ли е след само 180 минути терапия един мъж да възвърне сексуалната си мощ и да бъде на ниво, когато докосне хубава жена?
Да, ако се лекува с най-модерния апарат апарат за неинвазивно лечение на еректилна дисфункция „ED 1000“, с който вече разполага болница „Медлайн“ в Пловдив. Терапевтичният метод е известен като шокова терапия, която помага да се образуват нови кръвоносни съдове на члена, които значително подобряват кръвоснабдяването в областта на таза и по този начин слагат край на „засечките“ при сексуален контакт, обясни урологът д-р Ефтихиос Папаниколау. Водещият гръцки специалист идва специално у нас, за да помага на пациенти с еректилна дисфункция.   
Проблемът се решава, без да се провежда медикаментозно лечение – с хапчета или инжекции, избягват се и операциите. Пациентът спира да харчи пари за лекарства. Прави 6 курса, по един през седмица, като всеки е с продължителност 20-30 минути. Апаратът излъчва шокови вълни с ниска честота, които се предават през кожата на половия член чрез специален рефлектор. За всеки болен е необходим специален накрайник, който фокусира необходимия брой вълни.
Различното от досега прилаганите методи, които се борят само със симптомите – невъзможност за осъществяване на ерекция, „ED 1000“ се справя с причината – намаляването на кръвния поток.
Терапията не е инвазивна, изключително безболезнена и е без странични ефекти. След приключването й при 80% от пациентите засечките по време на полов контакт спират. Подобрението е трайно и при незначителна част от мъжете се налага курсът да се повтори след най-малко 2 години, изтъкна д-р Папаниколау.
Най-важно е, след като един мъж събере кураж, признае, че страда от еректилна дисфункция и потърси помощ, първият преглед да се направи с доплер, който точно да установи състоянието на кавернозните тела. В зависимост от състоянието на болния след това урологът го насочва за допълнителни лабораторни изследвания или консултации с ендокринолог, кардиолог или психолог в болница „Медлайн“.
Лекарят посочи, че уникалният апарат за шокова терапия е приложен най-напред през 2005 г. за лечение на пациенти с исхемична болест на сърцето, наричана от болните гръдна жаба. Той предизвиква неоангиогенеза и увеличава кръвния поток. След като се установило, че подобрява кръвонснабдяването на страдащия орган, започнал да се прилага и в урологията.
На 20 години един от 20 мъже има риск от еректилна дисфункция, а над 40-годишна възраст половината от представителите на силния пол имат сексуални проблеми. Когато един пациент страда от сърце, диабет, високо кръвно налягане или изкривен пенис, той обикновено има затруднения при сексуално общуване. Д-р Папаниколау подчерта, че при близо 40% от мъжете те може да са на психологическа основа и да са предизвикани от стрес. И макар да не обичат да говорят за проблема публично, мъжете търсят помощ при специалистите.
Вашият FACEBOOK коментар ...

Проблясъци

  Колкото по-добре се вижда деколтето - толкова по-трудно се помни лицето.

НАЙ - ЧЕТЕНО

Д-р Емилия Апостолова: „Напълно съм убедена, че чрез ваксинирането ще успеем да си върнем живота“

08-01-2021

Д-р Емилия Апостолова: „Напълно съм убедена, че чрез ваксинирането ще успеем да си върнем живота“

Д-р Емилия Апостолова – зам. директор по медицинските въпроси в МБАЛ – Смолян и началник...

Ски зоната в Пампорово е затворена заради неблагоприятни метеорологични условия

11-01-2021

Ски зоната в Пампорово е затворена заради неблагоприятни метеорологични условия

Ски зоната в Пампорово днес е затворена заради неблагоприятни метеорологични услови, съобщиха от "Пампорово" АД.   В...

170 млн. лв. постъпления в НАП Смолян за 2020 г.

07-01-2021

170 млн. лв. постъпления в НАП Смолян за 2020 г.

Близо 170 милиона лева са постъпленията в офиса на НАП в Смолян за приходите през...

Please publish modules in offcanvas position.