Петък, 23 Октомври 2015 11:45

СТЕФАН САБРУТЕВ: ДА ИЗБЕРЕМ ПРОМЯНАТА И УСПЕХА!

СТЕФАН САБРУТЕВ: ДА ИЗБЕРЕМ ПРОМЯНАТА И УСПЕХА!
Обръщение на Стефан Сабрутев, кандидат за кмет на Смолян, издигнат от БСП
 
СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ!
УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА!
БРАТЯ РОДОПЧАНИ!
 
      Предизборните събрания, срещи и концерти отминаха. Само след един ден всички ние ще застанем пред урните сами със своята съвест и своето право на избор. С нашия глас ще решаваме какво ще се случва със Смолян в следващите четири години. От нашето решение зависи общото ни бъдеще – твоето, моето, на нашите деца. Ще останем ли да тъпчем на едно място в застоя, губейки и последната надежда за благополучие в родния ни град. Или категорично ще потърсим Промяната, която да ни посочи пътя към Доброто.
       Аз взех своето трудно решение – искам Промяна, защото нямаме никакво време. Всяка пропусната възможност прогонва децата ни далеч от родния край. Постигнал съм своя личен успех, който е достатъчен за моето семейство. Но споделям мисълта на френския писател Стендал „Добродетел е това да вършиш най-трудното, което е необходимо за щастието на другите”. Приех да се кандидатирам за кмет с ясното съзнание за всички трудности, които ми предстоят и за цялата отговорност, която поемам. Освен за себе си, мога да работя и за щастието на добрите и свестни хора, които живеят в родния ми край. Тяхното доверие ми дава сили да направя всичко възможно Промяната да дойде.
       Политическата сила, която подкрепи моята кандидатура, бе четири години в опозиция. Всички ние, които бяхме в общинския съвет, очаквахме работещи решения за най-наболелите проблеми и точни политики за социално-икономическото развитие на града. Но те не се случиха. Правеше се всичко възможно нашето мнение да бъде елиминирано. Убедих се, че не е достатъчно да привличаме европейски пари, по-важно е да ги харчим по европейските правила. Че благоустроена градска среда е нужна и в периферията на града и в селата, не само в центъра. Защото за мен най-важни са Хората, а не отчитането на проекти.
      Логично е сега, когато ни се дава възможност да променим статуквото и да изберем нови перспективи за хората и общината, да го направим. Ще гласуваме за местна власт и местно самоуправление. Именно самоуправление – сами да си оправяме кривиците и да вървим напред. Да, не случайно напомням за един велик българин, най-истинския Апостол на България, Левски: „За отечеството работим – кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим”. Ние ги изваждахме на показ „тези кривици”, но нямаше кой да ни чуе. Сега е моментът да запретнем ръкави и сами да ги поправяме.
        Това ме мотивира да потърся подкрепа от политическите опоненти чрез Хартата на обединението „Смолян преди всичко”. За да имаме категоричната убеденост, че независимо от позициите ни, можем да постигнем ползотворно сътрудничество в прилагането на устойчиви решения за развитие и прогрес и активна социална политика. Радвам се, че трима от тях надскочиха тясната си партийна обвързаност и се отзоваха с готовност. Това ми донесе оптимизъм, че каузата на Доброто може да ни обединява.
      Днес се обръщам към Вас – нека на 25 октомври  да поставим точка на неизпълнените обещания и взаимните обвинения. И да поемем по пътя на Промяната и Успеха! В нашите общи делници и празници да градим Бъдещето на Смолян като отговорно поколение пред своите деца и внуци. Аз пристъпвам с чисти мисли и почтени намерения. Искам заедно да постигнем по-достоен живот! Вярвам в хората на Смолян, вярвам, че Добротата е вълшебен ключ, който отваря и най-залостените врати. Да си подадем ръка и да докажем, че заедно Можем!
        Да бъдем първи с бюлетина №1!
 
         Ваш Стефан Сабрутев
 
БСП СМОЛЯН
ПРЕСЦЕНТЪР
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление!
 

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!