Menu
Събота, 10 Март 2018 04:24

Свлачището в района на Тикале продължава да е активно

Публикувана от Прочетена 2314 пъти
снимка: ОА Смолян снимка: ОА Смолян

Направен е оглед от геолози на свлачищата, засегнали пътните участъци Смолян-Средногорци и Рудозем-Смилян. Становището е, че и двете свлачища са сериозни като мащаб и проявление.

Относно  свлачището в района на Тикале е установено срутване на големи по обем скални блокове, налични са значителни по размер пукнатини и пропадания в няколко зони на площ от около 20 декара. Свлачището продължава да е активно и в момента. Установено е постоянно наличие на оттичащи се води. Има опасност за работните екипи, поради което разчистването временно е отложено.

На свлачището по пътя Рудозем-Смилян е необходимо допълнително обрушване на скална и земна маса. Предстои експерти да преценят начина, по който това да стане, и евентуално след това да се пристъпи към действия.

Очаква се председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” – инж.Дончо Атанасов да направи оглед на място. Осъзната е необходимостта от бързо отваряне на пътищата, но това ще се случи при установяване на пълна безопасност, съобщиха от ОА Смолян.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!