Ученици четоха любими творби в библиотеката на НЧ”Балкански просветител-1871”

Ученици четоха любими творби в библиотеката на НЧ”Балкански просветител-1871” Снимка: Сийка Кетева

Ученици от ОУ”Проф.д-р Асен Златаров” посетиха библиотеката на НЧ”Балкански просветител-1871”в смолянския квартал Райково, на 22 октомври.

Поводът бе Националната седмица на четенето, организирана от Министерството на образованието и науката.Целта на инициативата е да се насърчи интересът към четенето и да се повиши грамотността. Библиотекарката Л.Чаталбашева предостави на учениците произведения от родни и чужди автори, включени в учебната програма. Но самите деца  носиха любими творби, които прочетоха вдъхновено и грамотно.

В залата прозвучаха стихове от Иван Вазов, разкази, откъси от детски  книги и др. Четенето продължи един час, в него се включиха и началните учителки Венета Бимбашиева и Красимира  Русева . Надяваме се, че разтваряйки  книгите, децата научиха полезни неща. Убедени сме, че  подобни инициативи ще  помогнат  за  грамотността  на  малчуганите . Още повече, че библиотеката при читалището създава необходимата атмосфера за съпреживяване на художествени текстове чрез  четене и  прожекции.

Сийка КЕТЕВА

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.

нагоре

 Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!