Понеделник, 19 Ноември 2018 18:55

Ученици от Райковската гимназия  ще мерят сили в Областния математически турнир „Перперикон”

Ученици от Райковската гимназия  ще мерят сили в Областния математически турнир „Перперикон”

Над 60 ученици от 6 до 12 клас от ППМГ „Васил Левски”- Смолян ще участват в Областния Турнир по математика” Перперикон” в Кърджали, съобщи  преподавателката Соня Проданова..

Надпреварата ще е на 24 ноември  т.г. с времетраене  2 астрономически часа / от 9 до 11 часа/ и ще се проведе в ЕГ”Христо Ботев” и СУ „Петко Р. Славейков” в града.

Темата за всеки клас ще бъде изготвена  от екип под ръководството на проф. Сава Гроздев - зам.-ректор на Висшето училище по застраховане и финанси / ВУЗФ/ - София и се състои от 7 задачи: 5 от тях с избираем отговор, една с отворен отговор и една с описание на решението. 

Резултатите ще бъдат обявени  в деня на състезанието  в Актовата зала  на ЕГ „Христо Ботев” - Кърджали.

Специалното в турнира е, че отличните оценки на 11-окласници и 12-окласници ще  се признават за оценка при кандидатстване в няколко ВУЗ – а в страната. Нека пожелаем успех на младите математици!

 Сийка КЕТЕВА

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!