Menu
Четвъртък, 19 Октомври 2017 17:08

Ученици стреляха с картечница в 101-и Алпийски батальон

Публикувана от Прочетена 977 пъти
Ученици стреляха с картечница в 101-и Алпийски батальон снимка: БТА

Възпитаници на детски градини и класове от училища в Смолян разгледаха оръжия и бойна техника в организирания днес Ден на отворените врати на 101-и Алпийски батальон. Инициативата е по повод празника на батальона, който предстои да бъде трансформиран в полк.

Ученици стреляха с картечници с халосни патрони, преодоляваха препятствия по изкуствената стена за алпийско катерене в поделението. Малчуганите разгледаха автомати и снайпери от въоръжението на военнослужещите в батальона. Класове от Природо-математическата гимназия в града преминаха часове по военна подготовка.

Ново попълнение военнослужещи се очаква да постъпят в Батальона в следващите месеци. Във връзка с преобразуването в полк, ръководството на 101-и Алпийски батальон е обявило процедура за прием на 73-ма военнослужещи. Документите на кандидатите все още се приемат и желаещите да постъпят в алпийското формирование могат да кандидатстват, уточняват от ръководството на батальона.

Източник: БТА

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!