В навечерието на празника Въведение Богородично и Ден на християнското семейство Сълза и Атанас Беширови честват 60 години щастлив семеен живот

В навечерието на празника Въведение Богородично и Ден на християнското семейство Сълза и Атанас Беширови честват 60 години щастлив семеен живот В навечерието на празника Въведение Богородично и Ден на християнското семейство Сълза и Атанас Беширови честват 60 години щастлив семеен живот

Сълза е родена в Стара Загора, а Атанас - в смолянския квартал Райково. Двамата се срещат в Полувисшия медицински институт, в града под липите, харесват се, влюбват се и вече 60 години са заедно.За щастливото събитие сподели бай Насо, дълбоко развълнуван и по човешки горд, че със съпругата си са издържали на житейските трудности и са съхранили своята обич и доверие. Признаваме, че и ние, съкварталците им, сме необикновено радостни от личния им празник, който докосна и нашите сърца.

Какво по-хубаво от това, да срещаш в днешните трудни времена, примери на почтени и достойни съпружески отношения, на спечелено през годините доверие и съхранена чиста взаимност.Примери, които ни дават сила и увереност да почитаме християнските ценности и общочовешките добродетели.

Винаги заедно, и в радост, и в беди, чаровната двойка доказа, че двама души, в разбирателство, по-лесно преодоляват предизвикателствата в живота.

Сълза и Атанас са неотклонно един до друг и в своя професионален път, като работят над 30 години в Окръжна санитарно-епидемиологична станция в Смолян в полза на общественото здраве. Те споделят, че търсят опора не само в личното обкръжение, а и в обществените, стойностните начинания. Бай Насо е известен с активната си гражданска позиция, с много публикации в местния печат по най-различни теми. Също така, проявява интерес към краеведческата дейност и към културното наследство на Райково.

Скъпи юбиляри, бъдете живи и здрави, радвайте се на своите близки и на хубавите светли дни, които Ви предстоят!

Честит празник!

Сийка КЕТЕВА

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре