Видният райковски общественик - хаджи Петко Аврамов чества 80-годишния си юбилей

Петко Аврамов и съпругата му Йорданка

В Неделя Месопустна видният райковски общественик -хаджи Петко Аврамов чества своя 80-годишен юбилей. Видимо развълнуван, той дойде в храм „Св. Неделя”, не само за празничната литургия, а и да раздаде курбан за здраве и благополучие.Юбилярят сподели, че е израснал в религиозно семейство и вярата в Бога е неделима част от него, завладяла е сърцето му. Петко Аврамов е ктитор на параклиса „Вси светии български”, който се намира в Каювското дере, в смолянския квартал Райково.

Той е един от учредителите на Среднородопския християнски събор „За вяра, род и родина” и приема като лична мисия  поддържането на построения през 1995г. параклис. С голямо желание организира през годините  храмовите празници, поставил си е благородната цел – довършване на стенописите от художника Сергей Василев. За целта привлича дарители, съидейници, спомоществователи.

След литургията енорийският свещеник иконом Запрян Шиков му поднесе букет с цветя, като му пожела здраве и дълъг живот. Сърдечни поздравления получи и от миряните в храма.

Сийка КЕТЕВА

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре