Заведението в Пампорово с масовото сбиване има 2 издадени акта за нарушения

Д-р Мими Кубатева
Заведението в Пампорово, пред което е станало масовото сбиване, вече има издадени 2 акта за други нарушения на противоепидемичните мерки, съобщиха от РЗИ- Смолян. От Инспекцията правят проверка на инцидента със сбиването и ако се докаже, че заведението е работило след края на позволеното работно време, случаят ще бъде предаден на прокуратурата. Епидемичната ситуация в област Смолян се задържа сравнително спокойна, според директора на РЗИ д-р Мими Кубатева. Около 18 процента от ковид леглата в болниците в Смолянска област сега са заети, като лечебните заведения имат готовност да се справят при възможно повишение на потока от пациенти при трета вълна на епидемията.

През последната седмица в областта са регистрирани 40 нови случая на COVID-19. Сред позитивните са двама ученика на 7 и на 10 г. Трима пациенти с коронавирус са починали за 7-дневния период. След 24 януари смъртността от COVID-19 в региона е по-ниска от средните за страната стойности, уточняват от РЗИ. Данните на инспекцията показват повишение на заболяемостта, като областта преминава от жълтата в оранжевата зона на епидемичната карта на страната.

Над 200 ваксини са поставени в Смолянско от началото на имунизацията. Ваксинирането на хората от първа фаза е приключило, а до края на седмицата ще завърши и при лицата от втора фаза, предаде БТА.
 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре