Четвъртък, 19 Март 2015 18:53

Жълт код за сняг в Смолян, Кърджали, Пловдив и Пазарджик за 19 и 20 март

Жълт код за сняг в Смолян, Кърджали, Пловдив и Пазарджик за 19 и 20 март
Жълт код за сняг в Смолян, Кърджали, Пловдив и Пазарджик за 19 и 20 март снимка: Смолян днес!
По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН (НИМХ – БАН) за днес и утре е обявен  жълт  код за сняг в четири области - Кърджали, Смолян, Пловдив и Пазарджик.
 
За Кърджали и Смолян:
 През нощта на 19-ти срещу 20-ти март ще вали сняг и новата снежна покривка  ще  бъде 5-10 см.
 
За Пловдив и Пазарджик:
 В планинската част от областта през нощта на 19-ти срещу 20-ти март ще вали сняг и новата снежна покривка ще бъде 5-10 см.
 
Жълт код: Времето може да бъде потенциално опасно. Явленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но изискват внимание, ако възнамерявате да вършите работа на открито. Следете прогнозите за времето и не поемайте излишен риск.
 
През нощта снеговалежът ще продължи, в сутрешните часове от запад на изток ще отслабва, след пладне в повечето места ще спре, но в източните райони ще започне да превалява слаб дъжд. Очаквани количества за денонощието: в равнините между 1 и 5 л/кв.м, в планинските райони между 5 и 10 л/кв.м  и ще се образува нова снежна покривка.
 
В събота до обяд в източните райони все още ще превалява  до  5 л/кв.м,  в Западна и Централна България - без валежи. В неделя облачността ще се увеличава и  вплътнява, но не се очаква да има валежи.

В резултат на метеорологичната и хидрологична обстановка, днес са възможни краткотрайни и незначителни повишения на речните нива в страната. В петък и събота, в резултат на повишената почвена влага, частичното снеготопене и прогнозираните количества валежи от дъжд и сняг, се очакват по-съществени повишения на речните нива в по–голямата част от страната.

 
 

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!