Menu
Сряда, 07 Март 2018 21:01

НЧ“Балкански просветител – 1871“ представи празничен мартенски концерт

Публикувана от Прочетена 1224 пъти
Битова група „Родопи“ Битова група „Родопи“

Вълнуващ концерт, посветен на мартенските празници се състоя на 7 март в райковското НЧ“ Балкански просветител-1871“. Акцент на тържеството бе честването на Деня на самодееца, Баба Марта,Трети март и Осми март. 

В програмата участваха младите изпълнители от Школата по пиано Антония Василева, Емона Бакалова и Божидар Маринов, с ръководител Людмила Морозова. Битовата група“Родопи“ към Пенсионерския клуб се представи отлично с три народни песни. Изпълнителите бяха вдъхновени от новите народни носии, които изцяло промениха визията им.  

ТС“Родопчанче“

Читалището отдаде почит и на достойните синове на България, които жертваха живота си за свободата на отечеството. Седмокласничките Гергана Кетева и Неда Кенанова изрецетираха одата „Опълченците на Шипка” от Иван Вазов, а  танцьорите от ТС „Родопчанче“ с хореограф Снежана Ескеджиева  представиха четнически танц.  

Гергана Кетева и Неда Кенанова

Градусът на настроението повдигна Групата за естрадни песни, с художествен ръководител Росица Казалиева.

В края на концерта председателят на читалището Христо Вакев поздрави самодейците с празника на любителското творчество.В своето слово той каза: „Само един всеотдаен самодеец може с постоянство и упоритост да репетира понякога в студени репетиционни зали след уморителен работен ден и ежедневни човешки грижи.

Христо Вакев награждава Снежана Ескеджиева

Той-самодеецът, любителят на художественото творчество – апостолски всеотдайно отдава сили и постоянство, своя незадължителен труд, за да изпита върховното  топло чувство на удовлетворение, че други хора ще преживеят радостта от неговото творчество и изява и ще станат  по-мъдри, по-човечни, повече българи…“В знак на благодарност, от името на читалищното настоятелство той връчи поздравителни адреси до ръководителите на групите.

Ръководството отличи хореографа Снежана Ескеджиева с парична награда за 10-годишната й всеотдайна читалищна дейност, за множеството изяви на танцовите групи. Човекът-акордеон Никола Романов изпълни авторска песен по стихове на Никола Гигов.

Сийка КЕТЕВА

 

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!