"Природа в риск" гостува на музея в Смолян

"Природа в риск" гостува на музея в Смолян
Един ден, преди 3 години, на музея в Русе са предоставени три палта от кожа на видра и бенгалска котка и три чифта обувки от крокодилска кожа. Артикулите са от защитени видове. Тези експонати стават основно ядро за създаване на изложба, която поставя фокус върху нерегламентираните форми на притежание на растителни и животински видове, както и върху формиране на щадящо отношение към природата.
Предстои изложбата „Природа в риск“ на РИМ-Русе да бъде представена и в Регионален исторически музей „Стою Шишков“ – Смолян. Откриването ще стане на 19 април 2022 г., вторник, от 17.00 часа.
Музейната публика ще може да види екзотични експонати, образуващи тематична колекция с примери от цял свят, която притежава рядко многообразие. Музеен разказ, който дава възможност да се представят проблеми, рискове и заплахите от търговията със застрашени от изчезване растителни и животински видове.
Посетителите на РИМ – Смолян ще имат възможността да се запознаят с „Природа в риск“ от 19 април 2022 г. до 05 октомври 2022 г.
 
Източник: РИМ "Стою Шишков"
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре