Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.
Четвъртък, 11 Декември 2014

ЕП ще гласува на 17 декември окончателно Бюджет 2015 и актуализацията на Бюджет 2014

Публикувана от
ЕП ще гласува  на 17 декември окончателно Бюджет 2015 и актуализацията на Бюджет 2014
   
Парламентът ще гласува окончателно европейския бюджет за 2015 г., както и актуализацията на бюджета за 2014 г. на 17 декември.  По този начин депутатите ще формализират споразумението, постигнато със Съвета на 8 декември. По процедура, преди да влезе в пленарната зала за гласуване, то първо трябва да бъде одобрено от Съвета в петък и от комисията по бюджети в понеделник.

Основният приоритет на Парламента бе да се гарантира, че всички сметки към фирми, организации и институции в страните членки ще бъдат платени.

С всяка изминала година, от 2010-та насам, все повече сметки се прехвърлят за изчистване през следващата година, което доведе до проблеми за ликвидността на европейските подизпълнители по проекти, както и до изчерпване на ресурсите за съответната година. Преговарящите по бюджета от страна на Парламента се погрижиха 4 млрд. евро да бъдат насочени към покриването на най-спешните задължения от 2014 г. чрез коригиращ бюджет.

Парламентът настоя за разплащателен план, който да гарантира устойчиво равнище на неизплатения дълг и да предложи начини за покриване на задълженията.

За следващата година Парламентът постигна по-голямо финансиране за малките и средни предприятия, за образователни програми като Еразъм+, за изследвания, както и за хуманитарната роля на ЕС.

Целият бюджетен пакет за 2014-2015 г. включва и перо за обезщетения на пострадалите от наводнения, градушки и земетресения в периода 2013-2014 година.

Пресцентър на "Европа Директно" в Смолян по информация на Европейския парламент
Прочетена 1919 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!