Menu

Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.
Вторник, 24 Април 2018 19:15

Миграция и човешки права

Публикувана от Прочетена 1339 пъти
Европейски информационен център „Европа Директно„ Смолян Европейски информационен център „Европа Директно„ Смолян

 

Европейски информационен център „Европа Директно“ -  Смолян, организира среща-дискусия „Модели за преподаване на тема „Миграция и човешки права” сред подрастващите в област Смолян” на 26 април 2018г., 14:30ч, хотел „Кипарис Алфа”.

В настоящия момент един от фокусите на дискусия в европейските институциите и с гражданите са миграцията и човешките права. Повече от всякога темите за солидарността, човешката взаимопомощ, справяне с хуманитарни кризи и овладяване на ксенофобията са актуални и налагат осмисляне от европейските граждани. За да бъде изградена активна гражданска позиция и заявена открито, е необходим дълъг процес на развиване на качествено образование за правата на човека сред обществеността и особено сред младите.

Учителите, социалните работници, неправителствените организации са авангардът на въвеждане на тези трудни за комуникиране теми в учебния процес и правилното им интерпретиране зависят от тяхната професионална подготовка и лична позиция.

Програмата на събитието включва: представяне на информация за миграционната политика на Европейския съюз; споделяне на добри практики от учители, социални работници, НПО организации, младежи при изпълнение на проекти на тема „Миграция и човешки права” или при въвеждане на трудни за комуникиране теми; дискусия и предложения към европейските институции.

Молим, всички желаещи да заявят участието си на тел:0301/81433 или на e-mail:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Източник: „Европа Директно” - Смолян


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!