Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.
Вторник, 24 Април 2018

Миграция и човешки права

Публикувана от
Европейски информационен център „Европа Директно„ Смолян
Европейски информационен център „Европа Директно„ Смолян  
Европейски информационен център „Европа Директно„ Смолян Европейски информационен център „Европа Директно„ Смолян

 

Европейски информационен център „Европа Директно“ -  Смолян, организира среща-дискусия „Модели за преподаване на тема „Миграция и човешки права” сред подрастващите в област Смолян” на 26 април 2018г., 14:30ч, хотел „Кипарис Алфа”.

В настоящия момент един от фокусите на дискусия в европейските институциите и с гражданите са миграцията и човешките права. Повече от всякога темите за солидарността, човешката взаимопомощ, справяне с хуманитарни кризи и овладяване на ксенофобията са актуални и налагат осмисляне от европейските граждани. За да бъде изградена активна гражданска позиция и заявена открито, е необходим дълъг процес на развиване на качествено образование за правата на човека сред обществеността и особено сред младите.

Учителите, социалните работници, неправителствените организации са авангардът на въвеждане на тези трудни за комуникиране теми в учебния процес и правилното им интерпретиране зависят от тяхната професионална подготовка и лична позиция.

Програмата на събитието включва: представяне на информация за миграционната политика на Европейския съюз; споделяне на добри практики от учители, социални работници, НПО организации, младежи при изпълнение на проекти на тема „Миграция и човешки права” или при въвеждане на трудни за комуникиране теми; дискусия и предложения към европейските институции.

Молим, всички желаещи да заявят участието си на тел:0301/81433 или на e-mail:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Източник: „Европа Директно” - Смолян

Прочетена 1515 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!