Menu

Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.
Понеделник, 15 Май 2017 21:48

Партньори от 9 държави гостуват на „Европа Директно“ в Смолян

Публикувана от Прочетена 1525 пъти

От 16 до 18 май Европейският информационен център „Европа Директно“ в Смолян е домакин на 9 партньорски организации от мрежата Europe Direct, с които изпълнява общ проект по програмата “Еразъм +, Стратегически партньорства“ с името „Euro Youth“ MediaLab“. Гостите са от Финландия, Северна Ирландия, Полша, Испания, Хърватия, Франция, Италия, Швеция и Словакия.

Представителите на 9-те европейски държави заедно с екипа на „Европа Директно“ в Смолян ще обсъдят първите резултати от изпълнението на проекта за създаването на Младежка медийна лаборатория, която има за цел да подготви млади репортери и оператори за обективно представяне пред връстниците си и обществото ключови теми за ЕС чрез изготвяне на мултимедийни продукти. Ще бъде споделен опитът на 10-те партньори в работата с младежите, ще се набележат основните акценти в бъдещата работа за втория етап от проекта, която включва изработване на материали (видео, аудио и др.) по тема "Миграция", пускане на онлайн платформата и организиране на заключителни дискусионни срещи с широката общественост.

Предвидена е среща и със смолянската група младежи, включени в проекта. Те са 20 средношколци от 5 учебни заведения в града.

Гостите-партньори ще бъдат запознати с родопската архитектура, традиции и кухня, ще посетят Планетариума, Историческия музей „Стою Шишков“ и една екопътека.

Пресцентър на "Европа Директно" – Смолян


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!