Семинар за журналисти на европейска тематика ще се проведе в Смолян

Семинар за журналисти на европейска тематика ще се проведе в Смолян
Представителството на Европейската комисия в България организира семинар за журналисти на 27 февруари 2015 г. (петък) в гр. Смолян, хотел "Кипарис Алфа". Целта на семинара е да се запознаят представителите на медиите от Смолян и региона с приоритети в икономическата политика на Европейската комисия, актуалните теми от дневния ред на ЕС и да се дискутира отражението им в региона.  Участие са заявили  журналисти от Смолян, Пловдив, Асеновград и др.

Семинарът ще бъде открит от ръководителя на Представителството на ЕК в България Огнян Златев. Заедно с него в Смолян ще дойдат лекторите от София. Десислава Николова, главен икономист в  Институт за пазарна икономика, ще говори на тема „България в европейската икономика – от Европейския банков съюз до влиянието на свободната търговия със САЩ върху Смолян и региона.“  Христо Христов, политически съветник, Представителство на ЕК в България, ще разяснява трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции със САЩ (ТПТИ) – от конспиративни митове до прозрачност и защита на европейските интереси.

"Трябва ли да сме в Брюксел, за да сме в ЕС?" е темата на журналистката Ралица Ковачева, а познатият вече на смолянските журналисти от предишна среща Теодор Стойчев ще запознае участниците в семинара с ролята на медиите в Европейския парламент и обективното отразяване на живота му. Той е и.д. ръководител на Информационно бюро на Европейския парламент в България.

 Европейски информационен център „Европа Директно“ в Смолян
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре